Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Karviná 2:0Klokani srazili nováčka už v první půli a slaví záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kabajev 1 : 0
41. Dostál 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians 1905 přerušili sérii ligových nezdarů v pravý čas. V sobotním duelu 29. kola zdolali v Ďolíčku nováčka z Karviné 2:0 a slaví záchranu v nejvyšší soutěži. Pražané rozhodli zápas už v úvodní pětačtyřicetiminutovce, kdy se trefili Jevgenij Kabajev a Martin Dostál.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Bohemians se radují z druhého gólu proti Karviné.

Článek

Do vedení přitom mohli jít brzy hosté. Míč po rohovém kopu doplachtil k nohám Wágnera, jenže ten ho zblízka nedokázal dopravit za brankáře Fryštáka.

Klokani přečkali nepříjemnou situaci bez úhony a v 10. minutě poprvé udeřili. Kuchta hlavou prodloužil na Kabajeva a ruský útočník v pokutovém území pohotovou střelou z první rozvlnil síť.

První poločas pak probíhal zcela v režii domácích, kterým se však dlouho nedařilo zvýraznit svůj náskok. Po neproměněných šancích se však Bohemians z druhého zásahu přece jen radovali. Dostál si kousek za vápnem přichystal balón k exekuci přímého volného kopu a jeho centr nakonec ve skrumáži propadl s pomocí tyče až do brány.

Domácí si po přestávce hlídali svůj náskok a mohli ho i navýšit. Bergrova tečovaná střela jen těsně minula pravou tyč Laštůvkovy brány. Karviná se snažila o kontaktní trefu, jenže žádnou příležitost nedotáhla do úspěšného konce. Ke gólu měl hodně blízko Kalabiška, jemnou hlavičkou však nasměroval balón o chloupek mimo tři tyče.

Klokani se po čtyřech porážkách v řadě těšili z výhry a spolu s více než čtyřmi tisícovkami diváků si mohli zhluboka oddechnout. Parta Martina Haška zůstává pro příští sezónu mezi elitou.

29. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná 2:0 (2:0)
Branky: 10. Kabajev, 41. Dostál. Rozhodčí: Franěk - Peřina, Myška. ŽK: Smrž (Karviná). Diváci: 4399.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Bartek, Švec, Hašek ml., Berger (85. Jindřišek) - Kabajev (90.+1 Hubínek), Kuchta (72. Mašek). Trenér: Hašek st.
Karviná: Laštůvka - Moravec, Jovanovič, Hošek, Eismann - Panák, T. Weber (68. Vondra) - Dressler (46. Smrž), Budínský, Kalabiška - Wágner (83. Puchel). Trenér: J. Weber.

Reklama

Související témata: