Hlavní obsah

Letenská smršť za 165 miliónů nekončí. Mladý Srb od Gluščeviče je sedmou posilou Sparty

Praha
Aktualizováno

Srbský středopolař Srdjan Plavšič z Crvene Zvezdy Bělehrad se stal sedmou letní posilou fotbalové Sparty, která ho údajně vyfoukla slavnému Celtiku Glasgow. Jedenadvacetileté pravé křídlo bude stát přibližně 26 miliónů korun. Na Letné podepsal Srb smlouvu na čtyři roky. Zajímavostí je, že jeho agentem je Igor Gluščevič, bývalý hráč Sparty. Za sedm cizinců už Letenští zaplatili 165 miliónů korun - a stoper z Francie je ještě na cestě...

Foto: sparta.cz

Srb Srdjan Plavšič je další posilou Sparty.

Článek
Fotogalerie

Plavšič je odchovancem Vojvodiny, svou seniorskou kariéru však začal v nižší srbské soutěži v dresu Čelareva. Prvoligovou premiéru si odbyl až v dresu Spartaku Subotica v sezóně 2014/2015 a zaujal natolik, že si ho v následujícím ročníku vybrala Crvena Zvezda.

Srdjan od dvaceti let reprezentuje Srbsko a má za sebou i představení na mistrovství Evropy jedenadvacítek v Polsku. Proti Portugalsku nastoupil na druhý poločas, duel s Makedonií odehrál celý a v závěrečném utkání se Španělskem střídal v samém závěru. V seniorském týmu Srbska už nastoupil do dvou duelů.

Letní posily fotbalové Sparty
Tal Ben Haim (Izrael), Maccabi Tel Aviv76 miliónů korun
Srdjan Plavšič (Srbsko), CZ Bělehrad26 miliónů korun
Marc Janko (Rakousko), FC Basilejvolný hráč
Vukadin Vukadinovič (Srbsko), Zlín16 miliónů korun
Lukáš Štetina (Slovensko), Dukla26 miliónů korun
Eldar Čivič (Bosna), Slovácko21 miliónů korun
Martin Dúbravka (Slovensko), Liberecvolný hráč
Celkem165 miliónů korun
V jednání
Thomas Heurtaux (Francie), Udine2-3 milióny korun

„Přestup je hodně vzrušující moment, jsem velmi spokojený. Pořád si to ale ještě neuvědomuju, protože je toho na mě docela dost. Mám ale samozřejmě velkou radost a myslím, že za dva, tři dny mi teprve dojde, co se stalo a co pro mě nové angažmá znamená," říká Plavšič pro sparťanský web.

Jeho agentem je Igor Gluščevič, bývalý letenský střelec. Sparta tak díky němu měla v jednání s Plavšičem mírně navrch.

„Byl jedním z několika důvodů. Svou roli hrála také kombinace klubu samotného a mladého trenéra, o jehož kvalitách jsem přesvědčený. Díky tomu všemu dostanu dobrou příležitost ukázat, že jsem hráčem, který se ještě může zlepšovat. A ukážu také sám sobě, že jsem si vybral dobře, přestože byly na stole i jiné nabídky," říká srbský reprezentant.

Ke sparťanskému áčku by se Plavšič měl připojit koncem týdne na soustředění ve Františkových Lázních.

Ital má sedm posil, přijde ještě Francouz?

Sparta teprve před dvěma hodinami oznámila příchod izraelského křídla Tala Ben Haima, který se za odstupné okolo 76 miliónů korun stal nejdražším fotbalistou v historii české ligy.

Nový italský kouč Andrea Stramaccioni již před dneškem dostal od vedení klubu pět posil - slovenského brankáře Martina Dúbravku, rakouského reprezentačního útočníka Marca Janka, slovenského stopera Lukáše Štetinu, srbského záložníka Vukadina Vukadinoviče a Bosňana Eldara Čiviče.

V hledáčku Sparty je navíc také francouzský stoper Thomas Heurtaux z Udine.

Reklama

Související témata: