Hlavní obsah

Fanoušci byli úžasní! Zasloužili by si Barcelonu v Lize mistrů, řekl po premiéře slávista Altintop

Praha

Do Slavie vlétl rovnýma nohama. Po dvou trénincích s novým týmem si záložník Halil Altintop odbyl premiéru v sešívaném dresu. V přípravném duelu se skotským mistrem Celtikem Glasgow (0:0) odehrál druhý poločas. „Jsem šťastný, že jsem si mohl zahrát, navíc na domácím stadiónu," řekl po utkání v Edenu 34letý Turek, jedna z mnoha zvučných letních posil Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté v přípravném utkání proti Celtiku Glasgow poprvé představili jednu z letních posil Halila Altintopa.

Článek
Fotogalerie

Slavia se v přípravě utkala se slavným Celtikem Glasgow

Altintop měl původně v plánu naskočit na dvacet, třicet minut. Nakonec se s trenérem Jaroslavem Šilhavým domluvili, že zvládne celou druhou půli. „Cítil jsem se před zápasem dobře, proto jsme zvolili tuto variantu," podotkl Altintop, který si stoupl do středu středové řady na pozici Josefa Hušbauera, jehož o přestávce nahradil. Vybojoval pár důležitých soubojů, třikrát však lehce přišel o míč.

S novým mužstvem se postupně sžívá. „Co jsem si všiml, jsou tu velmi dobří hráči. Ne nadarmo se stali českými mistry. Bude ale trvat ještě tak dva týdny, než celý tým poznám," uvedl záložník. Za hlavní důvod, proč spojil svoji kariéru se Slavií, uvedl šanci zahrát si evropské poháry. Ty jsou pro něj obrovským lákadlem. V Augsburgu k nim měl v uplynulé sezóně daleko.

Přání? Barcelona nebo Real

„Slavia je pro mě zajímavá výzva, jsem na top adrese. Je mistrem, má šanci hrát Ligu mistrů nebo Evropskou ligu. To je lákavé pro každého fotbalistu," prohlásil Altintop. Úplně největší výzvou by pro něj byly zápasy se španělskými giganty.

„Bylo by fantastické nastoupit proti Barceloně nebo Realu Madrid v Lize mistrů na tomto úžasném stadiónu, před těmito úžasnými fanoušky. Zasloužili by si to. Už na přípravný zápas jich přišlo deset tisíc, vytvořili parádní atmosféru. Ale samozřejmě super by byla i Evropská liga," pronesl Altintop, který odmítá, že by vzhledem k vysokému počtu cizinců vyvstal problém v komunikaci.

„V zápase je to jednoduché, tam používáte čtyři základní slova pořád dokola," smál se turecký záložník. „A v kabině? Úplně super, kluci umí anglicky nebo německy," dodal Altintop.

Reklama

Související témata: