Hlavní obsah

Rosický je zpátky na marodce! Kouč Sparty problém potvrdil

Praha
Aktualizováno

Zranění Tomáše Rosického. Příběh, který nikdy nekončí... Záložník fotbalové Sparty je momentálně zase mimo hru. Sotva po deseti měsících absence stihl odehrát dvacet minut v závěru utkání s Blackburnem, je zpátky na marodce. Mělo by jít snad jen o svalový problém a nic vážnějšího. Sparta každopádně svou hvězdu v generálce na sezónu proti Arnhemu šetřila.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Tomáš Rosický, Srdjan Plavšič, Vjačeslav Karavajev a Václav Kadlec během veřejného tréninku Sparty.

Článek

Tomáš Rosický a jeho trénink s míčem na začátku července

Pár minut na soustředění v Rakousku odehrál, ale sám ví, že potvrzení definitivního má teprve před sebou.

„Je skvělé, že jsem se vrátil. Samozřejmě ještě nemám vyhráno. Zápasový fitness mi bude chybět, ale zatím to vypadá nadějně, tak snad to bude pokračovat," uvedl pro klubový youtube kanál 36letý záložník.

Během utkání s Blackburnem ho údajně píchlo ve svalu.

Vedení klubu se minulý týden sešlo s držiteli zlatých permanentek. Když jednoho z fanoušků zajímalo, proč Rosický nehrál proti Arnhemu, italský kouč Andrea Stramaccioni nic netajil.

„Trenér popravdě odpověděl, že Tomáš má jistou limitující věc a cítil bolest. Proto se ho společně rozhodli nenasadit," říká tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Nemělo by jít o nic vážného

Podle zákulisních informací však tentokrát nejde o vážný problém. Realizační tým s Rosickým dokonce kalkuluje v souvislosti s nedělním ligovým startem, kterým pro Letenské bude derby s Bohemians. Ve čtvrtek mužstvo čeká pohárový duel na půdě CZ Bělehrad.

„Problém Tomáše nijak nelimituje směrem k dalším zápasům. Trenér ani neřekl nic takového, že by byl zraněný," poukazuje sparťanský mluvčí.

Italský kouč během letní přípravy několikrát zdůraznil, že na Rosického netlačí a nechce nic uspěchat. Návrat Malého Mozarta na trávník nicméně bere jako vytoužený bonus a ideální obsazení postu tvůrce hry, jehož Sparta marně hledá.

„Nechceme riskovat a být nedočkaví. Tomáš musí postupovat krok za krokem. Je velmi důležité, aby se uzdravil a byl připravený na sto procent. Je normálně v tréninku," ujistil Stramaccioni minulý týden.

Jeho slova na klubovém webu potvrzuje i fotografie z pondělního tréninku, během něhož se Rosický připravoval individuálně pod dohledem kondičního kouče Tomáše Malého.

Stihne Tomáš Rosický začátek sezóny?
Ano
9,4 %
Ne
90,6 %
Celkem hlasovalo 16759 čtenářů.

Reklama

Související témata: