Hlavní obsah

Slavia ubránila proti Teplicím nejtěsnější výhru, Plzeň deklasovala Duklu, vyhrála i Karviná

Praha
Aktualizováno

Vítězně vstoupili do nového ročníku HET ligy fotbalisté Slavie. Obhájci titulu se ale pořádně zapotili, když v Edenu ubránili proti Teplicím výhru 1:0. Jedinou branku vstřelil Halil Altintop ze sporné penalty po ruce Vondráška. Naopak jako uragán vlétli do ligy hráči Plzně. Viktoria na domácím hřišti deklasovala Duklu 4:0, přičemž všechny branky vstřelila už v prvním poločase. Z výhry se raduje i Karviná, jež porazila Jihlavu 2:0. Bod ze hřiště Slovácka urval po remíze 1:1 Jablonec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Halil Altintop ze Slavie proměňuje nařízenou penaltu.

Článek
Fotogalerie

Stejně jako proti běloruskému BATE stačil Slavii k vítězství jediný gól. A stejně jako v úterý padl z pokutového kopu. Hlavní rozhodčí Pavel Orel nařídil na popud asistenta penaltu po ruce obránce Vondráška. Nabídnutou šancí nepohrdl zkušený Altintop a vstřelil svou první trefu v české lize.

Plzeň už po šestnácti minutách proti Dukle vedla 2:0. Nejprve Hejda hlavou usměrnil Hrošovského centr k levé tyči, a poté se slovenský středopolař převtělil z nahrávače na střelce, když s ledovým klidem zakončil situaci dva na brankáře. Do poločasu ještě udeřili Krmenčík s Hořavou a Pražané si zadělávali na pořádný debakl. Po změně stran už Vrbovi svěřenci hru kontrolovali a vítězství si pohlídali.

Karviná rozsekla bezbrankový stav proti Jihlavě po půlhodině, kdy penaltu nařízenou za faul Kryštůfka na Kalabišku proměnil Šisler. Kalabiška se branky dočkal v druhém poločase, kdy usměrnil do sítě přetažený centr Moravce. Slezané pokazili premiéru jihlavskému kouči Kopeckému na lavičce Vysočiny.

Slovácko proti Jablonci vedlo už od 2. minuty. Střelecký instinkt prokázal Zajíc, který si naběhl na centr Navrátila. Severočeši ale srovnali po standardní situaci. Mihálik doklepl za Hečova záda hlavičku Doležala. Ve druhé půli už branka nepadla, a tak se zrodila první remíza nového ročníku.

Program 1. kola fotbalové HET ligy:
Pátek
Brno - Ostrava 1:3
Sobota
Plzeň -  Dukla 4:0
Branky: 11. Hejda, 16. Hrošovský, 33. Krmenčík, 42. Hořava
Karviná - Jihlava 2:0
Branky: 33. Šisler z pen., 56. Kalabiška
Slovácko - Jablonec 1:1
Branky: 2. Zajíc - 19. Mihálik
Slavia - Teplice 1:0
Branka: 9. Altintop z pen.
Neděle
17:00 Liberec - Zlín
17:00 Ml. Boleslav - Olomouc
19:00 Sparta - Bohemians

Reklama