Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 2:1Nováček je stoprocentní a po výhře nad Slovanem vede tabulku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
76. Karafiát 0 : 1
86. Moulis 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce pokračují ve výborném vstupu do prvoligové sezóny. Hanácký nováček po úvodní výhře 2:1 v Mladé Boleslavi doma stejným výsledkem zdolal Liberec. Sigmu poslal do vedení ve 21. minutě Tomáš Chorý, čtvrt hodiny před koncem vyrovnal Ondřej Karafiát, ale vítězství Olomouci zařídil těsně před koncem střídající Pavel Moulis.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Tomáš Chorý z Olomouce se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Už v sedmé minutě olomouckým fanouškům zatrnulo, když obránce Jemelku odzbrojil liberecký Folprecht a přehodil i gólmana Buchtu, míč však zamířil těsně vedle tyče. O deset minut později mohl potvrdit střelecké vystoupení z Mladé Boleslavi Falta, v sólu udělal kličku brankáři, jenže míč se mu před prázdnou brankou zamotal pod nohy a Liberec se ubránil. Naopak na druhé straně hrozil ex-olomoucký Ševčík, jeho prudká střela se otřela o břevno.

Poprvé rozradostnil Andrův stadión po dvaceti minutách hry Chorý. Po rohovém kopu nacentroval přesně Houska a vytáhlý forvard tečoval míč za Koláře.

Těsně před pauzou přišel pro Hanáky nepříjemný moment, když se hlavami srazili Radakovič s Plškem, který opustil hrací plochu na nosítkách, ale s ovázanou hlavou se po chvíli vrátil stejně jako jeho srbský spoluhráč. Po přestávce už však Plškek na hřiště nevyběhl.

V lepším výkonu ve druhém poločase pokračovala Olomouc, která sice držela míč, postrádala však lepší řešení v předfinální fázi. Liberec se trápil, přesto v 76. minutě znenadání vyrovnal. Do míče se asi z třiceti metrů od branky opřel Karafiát a jeho tvrdá rána zapadla přímo k tyči.

Sigma se ale s remízou nespokojila. Čtyři minuty před koncem vyběhl na hřiště Moulis a po hned po několika vteřinách z první akce skóroval. Krajní záložník Olomouce se pověsil do vzduchu na centr Falty a usměrnil balon přímo k tyči. Domácím navíc ke klidu pomohlo vyloučení hostujícího náhradníka Havelky, jenž dostal během čtyř minut dvě žluté karty.

Fotbalová liga - 2. kolo:
Sigma Olomouc - Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Branky: 21. Chorý, 86. Moulis - 76. Karafiát. Rozhodčí: Julínek - Kotík, Kubr. ŽK: Falta - Karafiát, Kerbr, Kúdela, Havelka. ČK: 87. Havelka. Diváci: 3731.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Kalvach - Zahradníček (86. Moulis), Plšek (46. Texl), Houska, Falta - Chorý (80. Manzia). Trenér: Jílek.
Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Mikula (74. Havelka) - Malinský (46. Voltr), Folprecht, Breite (46. Potočný), Ševčík - Pulkrab. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: