Hlavní obsah

Zlín - Brno 2:1Ševci v oslabení otočili výsledek a doma poprvé od listopadu vyhráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Pilík (penalta) 0 : 1
67. Pavlík (vlastní) 1 : 1
71. Ekpai 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína porazili v 2. ligovém kole Brno 2:1. Ševci otočili výsledek v oslabení, neboť od 50. minuty hráli bez vyloučeného Tomáše Janíčka. Po jeho faulu vstřelil z penalty vedoucí gól Zbrojovky Tomáš Pilík, ale v 67. minutě domácí vyrovnali po vlastní brance Petra Pavlíka a vítězný trefu zaznamenal Ubong Ekpai. Zlín ukončil čekání na domácí ligovou výhru, které trvalo od loňského listopadu osm zápasů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Pilík z Brna, Ubong Moses Ekpai ze Zlína a Jan Polák z Brna.

Článek
Fotogalerie

S velkým vedrem se v prvním poločase vypořádali lépe Brňané, kteří několikrát z mírné územní převahy zahrozili. Zlínští obránci měli problémy zejména s hbitým a technicky vybaveným nizozemským útočníkem Fortesem. Ten v desáté minutě obešel z levé strany dva domácí zadáky a nebezpečí odvrátil až brankář Dostál. O třináct minut později Fortes vyhrál na pravé straně u brankové čáry souboj s Matejovem a jeho přihrávku na volného Koného stačil v poslední chvíli odvrátit Gajič.

Ševci vážněji ohrozili brněnskou branku až po dvou rychlých brejcích. Ve 36. minutě se míč odrazil k Ekpaiovi, jenž poslal do šance na levé straně zcela volného Matejova, ale ten trefil jen vybíhajícího brankáře Melichárka. Těsně před přestávkou unikl po pravé straně znovu Ekpai, zcela volný Diop však mířil nad branku.

Hned po přestávce opět zahrozil Ekpai, jeho přízemní střelu stačil vykopnout padající Melichárek. V 50. minutě na druhé straně udeřilo Brno. Stoper Janíček chyboval v rozehrávce, míč se dostal ke Konému a domácí zadák ho v úniku v pokutovém území srazil na zem. Rozhodčí Nenadál ukázal zlínskému kapitánovi červenou kartu a nařídil pokutový kop. Pilík z penalty trefil tyčku, odražený míč trefil záda brankáře Dostála a od nich se dostal do sítě.

Oslabený Zlín nerezignoval. Zvýšil útočnou aktivitu a zcela překvapivě získal výraznou převahu. V 67. minutě si centr střídajícího Džafiče srazil do vlastní sítě hostující kapitán Pavlík a bylo vyrovnáno.

Navzdory početní převaze hráli Brňané bojácně a pasivně. V 70. minutě po další Pavlíkově chybě získali domácí rohový kop a po něm vstřelila nigerijská letní posila Ševců Ekpai druhý gól. Vítězství si už takticky dobře hrající a bojovně naladěný Zlín nenechal ujít.

Fotbalová liga - 2. kolo:
Fastav Zlín - Zbrojovka Brno 2:1 (0:0)
Branky: 67. vlastní Pavlík, 71. Ekpai - 52. Pilík z pen. Rozhodčí: Nenadál - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Janíček - Pilík, Polák. ČK: 50. Janíček. Diváci: 4917.
Zlín: Dostál - Kopečný, Janíček, Gajič, Matejov - Ekpai, Holík (88. Bačo), Hnaníček, Holzer (58. Džafič) - Diop, Železník (82. Fantiš). Trenér: Páník.
Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík, Kijanskas (73. Škoda), Vintr (84. Přichystal)- Polák - Pilík, Kratochvíl - Fortes (80. Ashiru), Koné, Lutonský. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: