Hlavní obsah

Hlídat Dannyho, Altintopa a spol.? Soupeři hvězd si připadají jako ve sci-fi

Praha

Nová doba dorazila na české trávníky. Pražská S nakoupila drahé cizince, z jejichž příchodu se těší nejen fanoušci, ale také soupeři. Většina tuzemských fotbalistů zatím neměla čest měřit se v soutěžních zápasech s hvězdami typu Portugalce Dannyho. „Hrát proti současné Slavii je svátek,“ potvrzuje jihlavský Lukáš Zoubele po vzájemném duelu v Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Danny ze Slavie Praha oslavuje gól na 2:0 během utkání s Jihlavou.

Článek
Fotogalerie

Vysočina obhájci titulu podlehla 0:2. V zápase, na který jihlavští fotbalisté dlouho nezapomenou.

„Slavia má velkou kvalitu, podívejte se na její hráče. Je skvělé, že si proti nim můžeme zahrát. Je to svátek. Když nám trenér říká: Ty budeš hlídat Dannyho a ty Altintopa, je to skoro sci-fi. Ale nehráli jsme ustrašeně, měli jsme šance. Odjíždíme s hlavou nahoře," zdůrazňuje Lukáš Zoubele.

„Proti Slavii, Spartě a Plzni se každý motivuje o to víc. Pro mě je radost nastupovat proti takovým zahraničním hráčům," přidává se Miroslav Keresteš, čerstvá posila Jihlavy z Mladé Boleslavi.

Podobně na tom jsou také trenéři. „Pro všechny je svátek zahrát si v Edenu proti takovým hráčům jako Danny a spol. Nabádali jsme ale kluky, aby z nich neměli obavy a hráli beze strachu. Ovlivnil nás bohužel první inkasovaný gól, pak na nás padla nervozita a nedostali jsme se do ničeho," líčí Ivan Kopecký, nováček mezi prvoligovými kouči.

Nůžky se začnou rozevírat

Pro menší kluby ovšem nastává těžká doba. Příchodem drahých cizinců se nůžky mezi bohatými kluby a zbytkem ligy začnou rozevírat.

„Je to realita. Nejen v české lize, platí to i jinde. Strach z toho nemáme. Do každého zápasu jdeme s tím, že favorita zlomíme," ujišťuje Kopecký.

Vysočina zatím získala jen jeden bod a zatím se naplňují prognózy, že bude hrát zase jen o záchranu.

„Proč o záchranu? Je teprve třetí kolo, musíme zvládat hlavně důležité domácí zápasy," nesouhlasí Keresteš.

„Přesně, zatím je na takové soudy brzy. Nechci si dělat vzdušné zámky, ale nebudu hned na začátku sezóny mluvit o záchraně," přidává se trenér Kopecký.

Reklama

Související témata: