Hlavní obsah

Napadlo mě do toho ve výšce prásknout, smál se Pilař, který nůžkami sestřelil Olomouc

Plzeň

Od poloviny letní přípravy plzeňského záložníka Václava Pilaře trápilo svalové zranění, před sobotním duelem s Olomoucí mohl konečně trenéru Vrbovi udělat radost, byl připravený jít naplno do zápasu. Byl to návrat s velkým N. Pilař vběhl na hřiště po hodině hry a po devíti minutách pobytu na hřišti vykouzlil nůžkami vítězný gól (1:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Václav Pilař se raduje z gólu proti Olomouci.

Článek

Řadíte gól mezi své nejhezčí?

Byl určitě hezčí, než kdybych pálil do prázdné branky. Ale platí stejně. Dalo se to i nedat, jsem rád, že míč skončil v síti. Že jsem takhle zakončil, vyplynulo ze situace. Prostě mě napadlo do toho ve výšce prásknout.(směje se)

Nemuselo zůstat u jedné trefy. Krátce po příchodu na hřiště jste se objevil v šanci.

Hezky jsem si narazil s Danem Kolářem, chtěl jsem střílet placírkou. Některý z obránců mi zmenšil úhel, pokusil jsem se o rychlou střelu. Kdybych zareagoval lépe, mohl to být gól.

Mohl jste si přát lepší návrat?

Vyšlo to pěkně, moc jsem si tu půlhodinku užil. Jsem rád, že jsem se dal do kupy, že můžu být součástí týmu. A že jsme získali tři body.

Byl jste s trenérem Vrbou domluvený na třiceti minutách?

Na dopolední rozcvičce se domlouval s hráči, kteří pomalu začínají trénovat s týmem. Já jsem mu řekl, že jsem v pohodě. Byl jsem šťastný, že mě vzal na lavičku. Půlhodinka na hřišti byla příjemným bonusem.

Zvládl byste celý zápas?

Musím být soudný, asi ne. Přece jen, mám za sebou jen pár tréninků s mužstvem. Svalové problémy mě přibrzdily. Možná bych vydržel i víc než těch třicet minut. Ale kolik, to neumím říct.

Ve čtvrtek čeká Viktorii úvodní duel s Larnakou v play off Evropské ligy. Těšíte se, že si po třech letech zahrajete na evropské scéně?

Nejde o mě. Dvojzápas je pro klub důležitý. Musíme se na soupeře pečlivě připravit, budeme chtít předvést náš útočný fotbal. Věřím, že dáme nějaké branky.

Reklama

Související témata: