Hlavní obsah

Verdikt komise rozhodčích: Sudí upřeli Spartě v Liberci regulérní gól i penaltu

Praha
Aktualizováno

Sudím za dvě vyloučení spílali především domácí, podle Listkiewiczova tribunálu však byli poškozeni hosté. Komise rozhodčích FAČR na svém pondělním zasedání došla k závěru, že arbitři během ligového duelu v Liberci připravili Spartu o regulérní druhý gól a v nastavení také o penaltu. Utkání skončilo 1:1.

Foto: Vlatimil Vacek

Rozhodčí Miroslav Zelinka a vyloučený Ondřej Kúdela z Liberce.

Článek

Liberec protestoval proti vyloučením Ondřeje Kúdely a Milana Kerbra, považoval je za necitlivá. Zatímco proti těmto verdiktům komise rozhodčích po pondělní analýze nic nenamítá, našla dvě jiné závažné chyby, které ovlivnily výsledek.

Nejprve se asistent rozhodčího Matěj Vlček v 74. minutě dopustil hrubé chyby, když nesprávně signalizoval ofsajd sparťana Ondřeje Zahustela, po jehož přihrávce vstřelil Lukáš Štetina regulérní branku hostí.

Další kiks spáchal hlavní rozhodčí Miroslav Zelinka. "Ve druhé minutě nastavení nenařídil pokutový kop pro hostující mužstvo za podražení Josefa Šurala domácím hráčem Janem Mikulou v souboji o míč v pokutovém území domácích v nepřerušené hře," praví se v komuniké komise.

"V prvních kolech jsme viděli chyby rozhodčích, které ovlivnily výsledky. Netěší nás to, proto 29. srpna uspořádáme mimořádný seminář. Zveme na něj hlavní rozhodčí a vybrané asistenty. Apelujeme na lepší koncentraci a vzájemnou spolupráci. Tam jsou rezervy," poukazuje polský šéf komise Michal Listkiewicz.

A vyloučení Kúdely a Kerbra? "Šlo o nesportovní chování a je v kompetenci rozhodčího, jak takovou věc posoudí. Umíme to akceptovat," říká Listkiewicz.

Pokud jde o další zápasy, Radek Příhoda chybně upřel Jablonci penaltu v Teplicích. Ve druhé lize pak měl mít výhodu pokutového kopu Třinec na hřišti Frýdku-Místku, chyboval Vojtěch Severýn.

Reklama

Související témata: