Hlavní obsah

Drsné gesto sparťanských chuligánů: Pro vedení přinesli na stadión rakev

Praha

Fotbalová Sparta rozjezd do nejvyšší soutěže zpackala a nevýrazné výkony posilami nabitého týmu těžce nesou i fanoušci. Odchod z hlediště během utkání, to byl jen slabý odvar současného počínání sparťanských Hooligans. Ti si nejprve přišli ke stadiónu s týmem vyříkat remízu z Liberce a ve čtvrtek zašli ještě dál. Na letenský stadion přinesli dokonce rakev, která měla být dárkem pro vedení klubu. Má symbolizovat to, kam v očích fanoušků klub pod vedením současných šéfů míří.

Rakev na Spartě Video: hooligans.cz

 
Článek

Utracené stovky miliónů korun dávaly sparťanským fanouškům naději, že půjde tým nahoru a bude chtít uspět nejen v nejvyšší soutěži, ale také v pohárové Evropě. Realita je ale hodně bolestná a fanoušci nevěří vlastním očím. Tým napěchovaný novými hráči fotbalové tápe a výkony jsou slušně řečeno nevýrazné.

S pohárovou Evropou se Sparta rozloučila nečekaně brzy, když nepřešla přes průměrnou CZ Bělehrad už před play off Evropské ligy. V české nejvyšší soutěži mají letenští fotbalisté po třech kolech čtyřbodovou ztrátu na rivala z Plzně. A co víc, fanoušky štvou výkony drahých posil. Tým vedený italským koučem Stramaccionim neporazil v lize Bohemians (1:1), bod bral i v Liberci, kde dohrával soupeř bez dvou vyloučených hráčů.

A tak si to tvrdé jádro nejdřív po trapasu se Slovanem přišlo vyříkat s hráči a ve čtvrtek si pak došlo přímo na Letnou. Šéfům klubu tam propašovalo "dáreček" v podobě rakve, která měla symbolizovat směr, kam Sparta pod jejich vedením míří.

"Chuligáni Sparty se po posledních nevydařených utkání jak v lize, tak pohárech a celkovému dění v klubu, kam Sparta směřuje rozhodli věnovat vedení klubu netradiční dárek v podobě rakve. Zápas se Slováckem tak bude mít o něco větší náboj než obvykle," uvádí se na internetové stránce hoolgans.cz u článku s titulkem "Sparta hooligans: Zásilka pro vedení klubu."

Zmíněné radikální gesto nenašlo podporu u všech příznivců letenského klubu. V příspěvcích na stránce sparta.forever.cz lze najít názory, která počínání odsuzují.

"Chtěl bych znát nějaký konkrétní vyjádření přímo od tvůrců té akce. Pořád nevím, jestli šlo jen o nevkusnou formu pietního aktu a nebo přinejmenším načasováním, naprosto dementní formu protestu/výhrůžky. A tím načasováním zdaleka nemyslím jen Baťův pohřeb, ale fakt, že se to událo ve chvíli, kdy je Sparta zranitelná, okopávána ze všech stran a kopanec od těch nejvěrnějších zrovna po zápase v Liberci, ji může jenom dál oslabit," stojí například v jednom z příspěvků, jehož autorem je Herrer.

"Akce rakev, řekne mi někdo ze zúčastněných, jestli by nebylo větší sparťanství donést věnec na pohřeb pana Bati? Případně pokud to vidi tato část jako správnou akci i potom co se dozvěděli, že v ten samý den se konal pohřeb, protože jsem přesvedčen, že to ani nevěděli," dodává diskutující jako ACSpyro.

"Jak se mohli dostat s rakví na stadión, to tam není žádnej hlídač?? Každopádně se "těšim" na večer, to zase budu akorát nasr...j," dodává David D. Limberský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články