Hlavní obsah

Plzeň čeká zkouška na horké půdě soupeře, jehož posílila Sparta

Plzeň

Odstartovali náramně a našlápli za titulem. Fotbalisté Plzně teď potřebují i po reprezentační přestávce navázat na úvodních pět ligových kol, v nichž neztratili ani bod. V sobotu je od 16:00 čeká náročné utkání v Liberci. Slovan se v posledních dnech posílil, hráče mu posyktla Sparta. Na hostování přišel zkušený záložník Lukáš Vácha a na přestup mladý obránce Matěj Hybš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kopic pálí. S Plzní teď míří do Liberce.

Článek

Slovan je u Nisy silný. Liberec doma v lize 14krát za sebou neprohrál, naposledy vyšel naprázdno před rokem právě s Plzní. Proti Viktorii se mu vůbec v poslední době nedaří. Plzeň vyhrála posledních pět ligových zápasů s Libercem a osmkrát po sobě se Slovanem neprohrála.

"Během reprezentační přestávky jsme měli i nějaké volno, takže jsem si od fotbalu odpočinul. Tréninky ale byly náročné, hlavně minulý týden. Je třeba vše dobře poladit, abychom byli na sobotu kvalitně připraveni," avizuje na klubovém webu Diego Živulič, chorvatský záložník Viktorie.

Český reprezentant Jan Kopic pak byl s národním týmem a dokonce si od začátku zápasu zahrál proti mistrům světa z Německa (1:2). „Dobré utkání a myslím si, že minimálně na bod jsme měli. Osobně jsem rád, že jsem si proti tak kvalitním hráčům zahrál."

Teď už viktoriáni museli přeladit na klubovou strunu. V domácí soutěži budou hájit první příčku, čeká je také základní skupina Evropské ligy. Náročnou pasáž podzimu načnou na půdě Slovanu.

„Nepříjemný soupeř, má šikovné hráče. V Liberci je horká půda, ale my tam jednoznačně pojedeme udělat vše pro vítězství," avizuje Živulič. „V Liberci to nikdy nebylo lehké. Domácí budou hodně důrazní. Musíme si s tím poradit," dodává Kopic.

Reklama

Související témata: