Hlavní obsah

Euforie je pryč. Baník bez Baroše tápe

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Pražskou Julisku opouštěl se spoluhráči rozčarovaný. Se třemi zásahy nejlepší střelec Ostravy v probíhajícím ročníku Robert Hrubý si uvědomuje, že euforie fotbalistů Baníku z návratu mezi elitu po dalším venkovním nezdaru zcela vyprchala.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Milan Baroš v bolestech na trávniku. Nyní už se znovu zapojuje do tréninku Baníku.

Článek

„Hrajeme docela dobře, ale ztrácíme body," mrzí šikovného středopolaře Baníku, který netrpělivě vyhlíží ligovou výhru už šest zápasů. Přitom parta Radima Kučery vstoupila do sezóny ve velkém stylu. Na úvod přivezla tři body z Brna a poté ukopala doma cennou remízu s mistrovskou Slavií. „Jenže potom jsme špatně přistoupili k utkání na Slovácku. Dostali jsme pětku a od té doby inkasujeme strašně zbytečné a blbé góly," posteskl si.

Baník inkasoval v posledních pěti kláních dohromady patnáctkrát, což je značná porce. V prologu sedmého kola sice podal sympatický výkon, vyhořel však v koncovce a znovu potvrdil, že se mu na Dukle nedaří. V samostatné historii české nejvyšší soutěže zde zvítězil pouze jednou.

Věří v obrat

„Hráči dali do utkání všechno. Odmakali ho a chtěli urvat všechny body. Kluci jsou naštvaní, někteří si to berou hodně, ale já věřím, že se to obrátí," neztrácí optimismus kouč Radim Kučera, jenž stále postrádá Milana Baroše.

Lídr mužstva si v srpnovém duelu na hřišti Plzně natáhl při tahovač a jeho absence je od té doby znát. „Bary vyhrává souboje a na hřišti je hrozně cítit. Soupeři z něj mají větší respekt," ví Hrubý.

„Do tréninku se už zapojil, ale ještě není stoprocentně fit. Bylo velké riziko, že kdyby na Dukle nastoupil nebo šel na lavičku, mohl by nám chybět třeba ještě měsíc. Věřím, že v Jihlavě bude připravený," připomněl Kučera, že ligového nováčka čeká za týden klíčová bitva na Vysočině.

„Tabulka se začíná rozdělovat a nechceme, aby nám to uniklo," zdůraznil Hrubý, který v předloňské sezóně v Baníku úspěšně hostoval a v prosinci minulého roku se mu upsal na tři a půl roku. „V Ostravě jsem si zvykl, město se mi líbí. Bydlím tam, ale často dojíždím i do Prahy. Po zápasech jezdím vlakem," přiznal odchovanec Slavie.

Na svůj mateřský klub nezanevřel a na dálku ho sleduje. „Držel jsem klukům palce proti Maccabi v Evropské lize i v nedělním derby," uzavřel s úsměvem 23letý záložník.

Reklama

Související témata: