Hlavní obsah

Slovácko se chystá do Brna. Nemůžeme se dívat na to, že je tam nový trenér, říká Levý

Ústí nad Labem

Splněný cíl. Takové je resumé pro fotbalisty Slovácka v dalším kole MOL Cupu. Prvoligový celek postoupil do osmifinále pohárové soutěže přes druholigové Ústí nad Labem po vítězství 2:0. Na severu Čech se tudíž překvapení nekonalo, takže se Slovácko může těšit na souboj o čtvrtfinále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Slovácka Stanislav Levý

Článek

„Přijeli jsme si přes celou republiku pro postup. Věděli jsme, že v poháru je každý zápas těžký a ani v Ústí to nebylo snadné," oddechl si sportovní ředitel klubu Stanislav Levý.

Nedávno předal trenérské žezlo svému bývalému asistentovi Michalu Kordulovi, což považuje za správný krok. „S Michalem spolupracujeme už přes rok. Myslím, že společnou práci zvládneme. Je to mladý, pracovitý a ambiciózní kouč, jehož maximálně podporuji na jeho trenérské cestě," uvedl Levý.

V příštím ligovém kole čeká na Slovácko zápas v Brně! Přitom Zbrojovka v těchto dnech vyměnila trenéra a brněnský tým bude mít pod novým koučem obrovskou motivaci.

„Máme deset dní na to, abychom se nachystali na ligu. Chceme se připravit především na soupeře a nemůžeme se dívat na to, jestli tam je zrovna nově příchozí trenér Roman Pivarník. Bereme Brno v globále jako celek," uvažoval sportovní ředitel Slovácka.

Myšlenky na pohárová klání přijdou na řadu až později. „Termín osmifinále MOL Cupu je 25. října. Uvidíme, jakého soupeře nám los přidělí. Raději bychom přivítali zápas v domácím prostředí," usmál se Levý.

Kordula: Někteří neměli správně nastavenou hlavu

Trenér Michal Kordula postrádal v Ústí reprezentanty do 21 let Machalíka a Zajíce, dlouhodobě zraněného Tomáše Radu. „Zajíc je naším útočníkem číslo jedna. V poháru jsme se snažili ho nahradit. Kuba Petr se prezentoval velmi dobře, minuty v áčku sbírá mladý Kubala. V Ústí jsem si přesto musel o přestávce s některými hráči promluvit, protože neměli hlavu nastavenou správným způsobem," hodnotil kouč.

MOL Cup má pro Slovácko důležitost vzhledem k možnosti týmů zabojovat i o pohárovou Evropu. „Minulý rok šokovala druholigová Opava až postupem do finále, Zlín se pak dostal do Evropské ligy. Proč by nemohl někdo další letos překvapit? Hlavně bychom chtěli v osmifinále hrát doma - a kdyby k nám přijela Sparta nebo Slavia, bylo by to pěkné," dodal Kordula s úsměvem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava