Hlavní obsah

Hašek vítězný gól neslavil. Myslel jsem, že je neregulérní jako oba předchozí, divil se

Praha

Všechny tři góly, které v prologu k ligovému kolu u pražského Botiče padly, vzbudily emoce a diskuse. Aby ne, když trefy ostravského Baroše a domácího Kabajeva docela určitě neměly platit, protože padly z ofsajdu. „O to víc mě těší, že naše druhá branka regulérní byla, i když jsem o tom zpočátku pochyboval a vůbec se z ní neradoval. Na rozdíl od hráčů, kteří ji na trávníku slavili,“ přiznával trenér Bohemians Martin Hašek, že si na cestě za třemi body prožil své nervy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians (zleva): Milan Kočič, Jevgenij Kabajev a Siim Luts oslavují gól proti Baníku.

Článek
Fotogalerie

Aby ne, když pomezní sudí zvedl praporek a signalizoval Reiterovi ofsajd. „To jsem tedy neviděl. Naběhl jsem si za obranu, míč se ke mně odrazil a já slyšel hlavního, jak na mě křičí: Hraj. Proto jsem střílel," vykládal Rudolf Reiter, že o první ligové trefě nezapochyboval ani chvíli.

Na rozdíl od ostravských hráčů i trenéra Haška. „Viděl jsem zdvižený praporek pomezního, proto jsem nejdřív myslel, že nebude platit. Jenže hlavní sudí Ardeleanu postřehl, že míč putoval k Reiterovi od nohy jednoho z ostravských hráčů, a proto byl regulérní," těšilo kouč Klokanů, že vítězství jeho svěřenců nemohl nikdo zpochybňovat.

Chybí video

„Zase se ukázalo, jak moc by regulérnosti zápasů prospělo video, jehož jsem zastáncem a po němž ve fotbale voláme," netajil, že hned po utkání k němu sedne a problematické situace si znovu důkladně prohlédne.

Přijde přitom na to, že trefa Baroše, stejně jako parádní volej Kabajeva byly trefami spornými a neměly platit.

„Já to fakt posoudit nedovedu, protože z lavičky je to k oběma bránám hodně daleko. I já budu chytřejší až u videa," přidával se k Haškovi i ostravský kouč Radim Kučera, který byl informací o neregulérních gólech vysloveně zaskočen.

„Neregulérní byly dva, ten rozhodující, a tudíž vítězný však nikdo zpochybňovat nemůže. Vyhráli jsme regulérně, a to mě těší stejně jako tři body, které jsme s Baníkem získali. Nemáme kvalitu na to, abychom soupeře rozebrali, dali mu tři branky a připravili si ještě další šance, proto musíme vyhrávat srdcem. A tentokrát jsme to svedli," pochvaloval si domácí trenér Martin Hašek vítězství, jež přišlo po předchozích prohrách s Plzní a Jabloncem.

Zato jeho ostravský kolega Kučera truchlil. Baník sice vstoupil do ligy brilantně, neboť hned v úvodním dějství vydrancoval Brno, jenže od té doby na další výhru čekají. Od konce července, po devět kol! Ani u Botiče se jí nedočkal.

„Bodů sice málo máme, ale zápasů zbývá ještě spousta, takže není třeba propadat panice. Ale obezřetní být musíme. Zvláště v domácích utkáních se musíme posunout a zvládat je vítězně. Venkovní ostatně také. Už minule v Jihlavě jsme mohli vyhrát, na Bohemce jsme měli střetnutí také slušně rozehrané, jenže nás zase srazila individuální chyba. Dokud se jich nevyvarujeme, těžko budeme bodovat," snažil si ostravský kouč zachovat i po další porážce klid, kterého ani on, ani jeho svěřenci momentálně moc nemají.

Reklama

Související témata: