Hlavní obsah

Liberecký Kerbr vystřihl v derby hattrick! Olomouc bere Slavii druhou příčku

Praha
Aktualizováno

Čtyřmi sobotními zápasy pokračovalo 12. kolo fotbalové HET ligy. Olomouc porazila Teplice 1:0 a vyhoupla se aspoň do neděle na druhou příčku tabulky. Před Slavii, která má zápas k dobru, se dostal také Liberec. Slovan hostil v prestižním derby Jablonec a díky Kerbrovu hattricku vyhrál jasně 4:1. Klokani remizovali se Zlínem 1:1, v utkání Brna s Duklou gól nepadl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Kerbr (vpravo) oslavuje se spoluhráči z Liberce svůj hattrick.

Článek
Fotogalerie

Podještědské derby bylo šlágrem kola. Slovan vyhrál jediný z posledních 6 zápasů s rivalem, a tak se rozhodl, že je nejvyšší čas se ukázat. Hned v 1. minutě otevřel skóre jablonecký Tecl, ovšem Liberec nepříjemný úder ustál. Ještě do přestávky vedl, nakonec vyhrál hladce 4:1. Milan Kerbr si připsal hattrick!

Teplice poslední vzájemný zápas prohrály v Olomouci 0:6 a utrpěly nejhorší porážku v historii samostatné ligy. Hanákům tentokrát stačil na tři body jediný gól, o který se postaral Houska. Sigma tak jako nováček bude minimálně do neděle druhá.

Zbrojovka z posledních 14 kol jen dvakrát vyhrála, a tak není divu, že je v tabulce předposlední. Doma si moc nepomohla, s Duklou jen remizovala 0:0.

Klokani hostili neoblíbeného soupeře. Bohemians v lize porazili Zlín naposledy před 9 zápasy (v září 1994 výsledkem 1:0). Ševci v Ďolíčku vedli, domácí bleskově vyrovnali. Tím se gólový příděl vyčerpal, zápas skončil 1:1.

Program 12. kola:
Pátek
Karviná - Plzeň 1:3
Sobota
Brno - Dukla 0:0
Bohemians - Zlín 1:1
Branky: 36. Vaníček - 35. Jiráček
Liberec - Jablonec 4:1
Branky: 36. z pen., 45. a 67. Kerbr, 61. Hybš - 1. Tecl
Olomouc - Teplice 1:0
Branka: 77. Houska
Neděle
15:00 Ml. Boleslav - Jihlava
15:45 Slovácko - Slavia
18:00 Sparta - Ostrava

Reklama