Hlavní obsah

Stronati svlékl dres a příště bude chybět. Bez komentáře, láteří Uhrin

Fotbalisté Mladé Boleslavi na vítězství 5:1 ve Zlíně a ve 12. kole doma porazili poslední Jihlavu 2:1. V tabulce jsou desátí. Boleslavský kouč Dušan Uhrin lituje, že jeho svěřenci v prvním poločase, kdy soupeře výrazně přehrávali, nevstřelili více než jeden gól. Jeho jihlavský protějšek Ivan Kopecký se na své hráče zlobí za odevzdaný výkon do přestávky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Patrizio Stronati se raduje z gólu. Za ním vlevo je jeho spoluhráč z Mladé Boleslavi Tomáš Fabián.

Článek
Fotogalerie

„Jihlava má i přes špatné umístění v lize svoji kvalitu, a tak jsem rád, že jsme nic nepodcenili a vyhráli nad ní," kvituje boleslavský kouč Dušan Uhrin po utkání, do kterého jeho tým šel s jednoznačným záměrem vyhrát a odpoutat se od pětice týmů ve spodku ligové tabulky.

„Začali jsme velice aktivně, hráli dobře, ale bohužel nevstřelili více než jeden gól. Šance jsme si vytvářeli v prvním i v druhém poločase. Soupeř začal být aktivní až po přestávce a až na jednu akci, z níž jsme inkasovali gól, jsme utkání zvládli. Jsem rád, že jsme náročný týden završili třetí výhrou. Nyní nás čeká Baník Ostrava, a tak není co oslavovat. Máme stále málo bodů a musíme se soustředit na nejbližší zápas, abychom získali další body," poukazuje Uhrin.

Kapitán a špílmachr týmu Marek Matějovský i jeden ze stoperů Patrizio Stronati inkasovali v utkání s Jihlavou čtvrté žluté karty v podzimní sezóně, tudíž v příštím ligovém kole proti Baníku budou mimo hru kvůli disciplinárnímu trestu.

„Stronatiho napomínání za svlečení dresu po vstřeleném gólu snad ani nebudu komentovat a Matějovského karta byla také zbytečná. Proti Ostravě je nahradí hráči, kteří jsou stejně kvalitní, jako ti z dosavadní základní jedenáctky," ujišťuje sebevědomě Uhrin.

Jihlava prospala první poločas

„První poločas jsme podali ustrašený až bojácný výkon a Boleslav po pěkné akci dala vedoucí gól. Soupeř byl aktivnější a nám chyběl pohyb," hodnotí jihlavský trenér Ivan Kopecký.

"Ve druhém poločase jsme byli aktivnější my, ale chyběl nám důraz. Soupeř využil z minima maximum, když nás potrestal z brejku. I když se nám podařilo Daníčkem snížit a konec utkání zdramatizovat, tak soupeř si závěr pohlídal a do ničeho jsme se už nedostali. Škoda, že jsme promrhali první poločas. O Mebrahtuovi jsme věděli, že má dobrou formu a připravili se na něho, ale stačila chvilka nepozornosti a potrestal nás," lituje Kopecký.

Reklama

Související témata: