Hlavní obsah

Říjen ve znamení Liberce. Slovan má hráče i trenéra měsíce

Praha
Aktualizováno

Slovan Liberec ovládl říjnové ceny v první lize. Nejlepším hráčem se v anketě Ligové fotbalové asociace stal levý bek Milan Kerbr, který ve dvou říjnových startech vstřelil pět branek a na jeden gól přihrál. Trenérům pak vládl jeho nadřízený Jindřich Trpišovský, který s Libercem vyhrál všechny tři říjnové duely.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Kerbr (vpravo) oslavuje se spoluhráči z Liberce svůj hattrick.

Článek

Jako uragán prolétl říjnem dříč Milan Kerbr, jenž uplynulý měsíc začal třemi hráčskými body (2+1) v utkání s Duklou. Následný zápas na Slavii musel kvůli zdravotním potížím vynechat, v Podještědském derby už však zase čaroval. Jako teprve třetí bek ligové historie zaznamenal hattrick, na který mu stačilo pouhých 31 minut. Navíc byl blízko i čtvrtému gólu, když rozezvučel tyč.

Cena pro Hráče října tak je logickým vyústěním aktuální formy Milana Kerbra. "Abych byl upřímný, koukal jsem na stránky HET ligy na statistiky a napadlo mě, že bych třeba mohl vyhrát právě já. Ještě nikdy jsem podobnou individuální cenu nezískal, takže jsem moc rád. Chci ale zdůraznit, že kdybych neměl takové spoluhráče a nedostával od nich tak skvělé přihrávky, tak bych nikdy nezvítězil. Je to tedy ocenění celého týmu včetně našich trenérů," poukazuje syn stříbrného mistra Evropy z roku 1996 na webu soutěže.

Slovanu se podařil husarksý kousek, když na půdě Slavie ukončil její rekordní 36 zápasů dlouhou sérii bez ligové pořížky. Liberec v Edenu zvítězil 2:1 díky vhodně zvolené taktice, za kterou stál lišák Jindřich Trpišovský. Jeho tým navíc v říjnu vyhrál i doma s Duklou (3:0) a Jabloncem (4:1), což vyhlášeného obdivovatele Němce Jürgena Kloppa katapultovalo k trofeji pro Trenéra měsíce. Cenu získal již počtvrté.

"Nesmírně si cením jakéhokoliv ligového vítězství. Když ale dokážete uspět na půdě současné Slavie a za týden vyhrát přesvědčivým výsledkem i derby s Jabloncem, tak je to něco, na co se jen tak nezapomíná. V obou zápasech jsem měl navíc stejnou kšiltovku, kterou beru jako součást tohoto ocenění," poukazuje Trpišovský na svůj šťastný talisman.

Reklama

Související témata: