Hlavní obsah

Chytili jsme tygra, libuje si Hašek po duelu s překvapením ligy

Praha
Aktualizováno

Před zápasem 13. kola říkal trenér Bohemias 1905 Martin Hašek, že Olomouc bude pro jeho tým hodně těžkým soupeřem. „Budeme honit tygra," pravil doslova. Po utkání přiznal, že vršovičtí Klokani mohli mít v sobotu večer i víc, než jeden bod...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Martin Hašek a obránce Martin Dostál během utkání 13.kola HET ligy, Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc.

Článek
Fotogalerie

Zápas skončil 1:1. Takže chytili jste toho tygra?

Chytili. Ukázali jsme velmi silné Olomouci, že hrají na Bohemce, kde to je vždycky těžké a my jsme ji dostali mnohokrát do pro ni nekomfortní situace. Myslím, že jsme si vytvořili ve druhé půli největší tlak ze všech dosavadních zápasů. Chybělo tomu jen gólové razítko. Šance jsme na něj měli.

S bodem jste tedy nespokojený?

Částečně spokojený. Do utkání jsme šli s tím, že budeme presovat celý zápas a po celém hřišti, to se nám dařilo. Bohužel z nedotaženého našeho brejku přišel jejich a z něj jsme inkasovali. Na konci půle nás dorazila neproměněná penalta. Musím ale říct, že hráči podali po změně stran skvělý výkon. Našli v sobě síly, šli za vítězstvím. Nakonec máme bod. S výkonem jsem velmi spokojený, s tím bodem už méně, ale nakonec ho bereme.

Je rozdíl mezi bodem s Olomoucí a se Zlínem?

Mají stejnou hodnotu, ale je. Ten se Zlínem byl šťastný, nehráli jsme dobře. Dnes jsme byli opravdu dobří. Bylo by fajn nějak skloubit, abychom za dobrý výkon měli tři body a za špatný jeden (úsměv).

Pomohlo vám, že jste znal Sigmu z druhé ligy ještě jako kouč Vlašimi?

S tím bych to nespojoval, Sigma je dnes špičkový tým naší ligy. S jejím trenérem Václavem Jílkem se známe z půlročního společného působení ve Spartě. Možná to mohlo být oboustranný vliv. Byl to tak trochu i náš souboj, ale jsme přátelé.

Byl Kabajev, který neproměnil penaltu, na ni vůbec určený, když šel na hřiště z lavičky?

Kabajev byl v té době už rozehraný a patří k exekutorům, ale penalty nejsou naše silná stránka. V závěru ligy ji neproměnil Jindřišek v Mladé Boleslavi, Kuchta ji nedal v Brně, na penalty jsme vypadli v MOL Cupu s Vlašimí... V rozstřelu ji nedal ani můj syn, který je na tréninku kopal suverénně. Není to naše silná disciplína.

Čtyři kola jste neprohráli, máte osmnáct bodů, s tím jste spokojený?

Dva body na zápas jsou dobrý průměr i vzhledem k soupeřům. Kdybychom dnes vyhráli, měli bychom bodů celkem dvacet, což je taková hranice pro týmy, které nehrají o titul. Do konce podzimu máme ale ještě tři příležitosti, abychom tu hranici překonali.

Reklama

Související témata: