Hlavní obsah

Jsme v prd.... Asi chybí kvalita, lamentoval Baroš po další prohře Baníku

Liberec

Na začátku ho sice potleskem potěšili fanoušci Liberce, za který v minulé sezóně Milan Baroš hrál, jenže stadion U Nisy opouštěl kapitán Ostravy zarmoucený. Baník ve 14. kole fotbalové ligy prohrál v Liberci 1:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Prohře Baníku nezabránil ani kapitán Milan Baroš.

Článek

„Dostali jsme opět rychlý gól, vrátili se do hry a druhou půli jsme začali dobře, ale děláme strašně moc individuálních chyb, a to nás sráží. Na góly se nadřeme, vždy dotahujeme a když se zvedneme, soupeři gól darujeme," lamentoval Milan Baroš.

Ostrava sice od třetí minuty prohrávala po gólu Radima Breiteho, ale za deset minut ztrátu dohnala, když sérii chyb domácích v obraně využil Tomáš Mičola gólem do prázdné branky.

Hosté mohli jít ještě v prvním poločase i do vedení, jenže po chybě Ondřeje Kúdely ve 37. minutě brejk dva na jednoho řešil De Azevedo špatně a místo přihrávky Barošovi volil střelu.

„Pokud chceme týmové výsledky, tak tohle musíme řešit jiným způsobem, do gólu. Místo abychom vedli 2:1 před půlí, tak potom zase dotahujeme. Kdybychom dali na 2:1, tak si troufám tvrdit, že by pro ně potom bylo daleko těžší otáčet to. Bohužel, někdy hrajeme na úkor mančaftu, individuálně. A to je špatně," hořekoval Baroš.

Nejhorší Barošova sezóna

Duel tak dvacet minut před koncem rozhodl střídající Radek Voltr, který převzal výbornou průnikovou přihrávku přes celé hřiště od stopera Ondřeje Karafiáta a modrobílým barvám vystřelil první trefou v sezóně tři body.

„Jak jsem to viděl z mé pozice na hřišti, byla tam obrovská díra a vůbec nechápu, jak tam mohl být takhle sám. Jsme momentálně v pr...., když to řeknu takhle naplno. Nevím, čím to je, asi chybí kvalita v kádru," pověděl vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem.

Baník sice vyhrál hned v prvním kole, ale od té doby čeká na výhru a jen s osmi body je přikovaný na posledním místě HET ligy.

„Jsem z toho smutný. Šel jsem do Baníku s tím, že to bude vypadat jinak. A prozatím je to moje nejhorší sezóna v kariéře. Doufám, že se to ještě nějakým způsobem změní a otočí, ale momentálně je to až taková beznaděj. Je čtrnáct kol, máme osm bodů a jsou dva zápasy do konce, co k tomu říci?" ptal se zklamaně.

Opačné pocity však zažil před startem utkání, kdy ho stadión U Nisy přivítal za minulou sezónu potleskem.

„S Libercem jsem se rozcházel v dobrém, strávil jsem tady krásný rok, poznal tu spoustu dobrých lidí. Bylo to od nich pěkné a chtěl bych jim touto cestou poděkovat," reagoval Baroš. V příštím kole ho čeká existenční zápas v boji o záchranu s Karvinou.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.