Hlavní obsah

Nadechli jsme se k finiši, věří Šilhavý, že Slavii hodně pomůže pětigólový příděl uštědřený Dukle

Před cestou ke čtvrtečnímu duelu Evropské ligy v Tel Avivu musela Slavia zabrat. Pohárová prohra s Villarrealem ji strašila, ligová porážka v Plzni srážela. Ligový los naštěstí přihrál sešívaným Duklu, na které si na podzim zvedne sebevědomí pomalu každý. Vždyť Hynkovi svěřenci jdou na cizích hřištích od porážky k porážce a kdekomu nabízí, aby si proti nim vylepšil skóre. Ostatně, 23 gólů, které tým z Julisky venku v osmi zápasech inkasoval, o tom vypovídá...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jaroslav Šilhavý.

Článek
Fotogalerie

Josefu Hušbauerovi se nelíbí velká rotace ve Slavii

„Po předchozích nezdarech bylo pro nás hrozně důležité, že jsme utkání s Duklou zvládli. Teď musíme ale zvládnout i Tel Aviv," přiznával slávistický střelec Milan Škoda, že pětka v malém pražském derby zvedla sebevědomí jemu i spoluhráčům.

„Potřebovali jsme takovéto vítězství jako sůl," ulevilo se i trenérovi Jaroslavu Šilhavému, pro něhož nebyly uplynulé dny a týdny vyplněné navíc reprezentační přestávkou zrovna jednoduché.

„Po zápase v Plzni tady nervozita panovala," přiznával, že porážka s lídrem ligy vyvolala v Edenu nejen zákulisní debaty, ale i otázky, co bude dál.

Třeba i s ním...

„Věřím, že vítězství nad Duklou nás nakopne do čtyř zbývajících zápasů, které nás na podzim ještě čekají a že je zvládneme," netajil se kouč sešívaných vírou, že po pětibrankové výhře se všechno v dobré obrátí. Na evropské scéně i v lize.

Chytli se v Rumunsku

„Ono se to začalo obracet už v Rumunsku, kam jsme během reprezentační přestávky odletěli otvírat nový stadión. V Craiově nám sice chybělo deset hráčů, kteří odjeli za svými národními celky, ale i tak jsme tam sehráli velmi dobrý a povedený zápas," přemítal Šilhavý, že jeho svěřencům určitě prospělo, že alespoň na pár dnů zmizeli z Edenu a zbavili se nervózní atmosféry, která tam vládla.

I potvrzená informace o příchodu libereckého Jana Nezmara do ředitelské funkce do ní vícemíně zapadala.

„Honza je férový, pracovitý a charakterní kluk, kterého jsem vedl ještě jako trenér a od něhož vím, co čekat. Zatím je ještě pořád pracovně vázaný v Liberci, takže bych mu nechtěl dělat nějaké problémy, ale pro Slavii bude určitě posilou," reagoval na nové jméno ve slávistickém vedení trenér Šilhavý.

K velkým rotacím zřejmě nedojde

S klidem a nadhledem, protože pět branek, s nimiž jeho svěřenci vyprovodili Duklu, pomohlo i jemu a jeho pozici.

„Vyhrát 5:0 v lize není právě obvyklé. Nejde však jen o střeleckou produktivitu, ale i o hodně povedený herní projev. Tím vším jsme napravili plzeňské střetnutí a nadechli se do finiše," bylo ze Šilhavého patrné, že po malém pražském derby mužstvu i sám sobě hodně věří.

Možná i proto reagoval s lehkým pousmáním na otázku, zda by nebylo chybou měnit v duchu dosavadních podzimních zvyklostí ve čtvrtek v pohárové konfrontaci v Tel Avivu sestavu, která takovým způsobem rozcupovala Duklu.

„Třeba tomu tak bude," připustil, že k obvyklým rotacím ve složení mužstva nejspíš nesáhne.

Reklama

Související témata: