Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Liberec 0:0Za fotbalovou bídu se v Ďolíčku dělily body

Praha

Bída. Jinak nazvat páteční večerní zápas mezi Bohemians 1905 a Libercem nelze. Nakonec si oba týmy v 15. kole HET ligy rozdělily body. Klokani sice pošesté v řadě neprohráli, ale potřetí za sebou doma jen remizovali.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ani Radim Breite z Liberce nedokázal vstřelit gól.

Článek

Liberec mohl v Ďolíčku udeřit už v první minutě, když Coufalův centr si našel zcela nepokrytý Breite, ale už nestihl míč usměrnit do zívající branky. Hosté byli i nadále aktivnější a dlouhými míči hledali útočníky, ti však byli už dobře pokrytí. Na druhé straně především Karafiát s Kúdelou zastavovali ofenzívní pokusy domácích. Ti se ke Kolářově brance dlouho ani nedokázali přiblížit. Když se to povedlo Haškovi, obrana jeho střelu zblokovali.

Po čtvrthodině domácím zatrnulo. Gólman Fryšták dlouho otálel s odkopem, až k němu přiletěl Pulkrab, kterého trefil balónem do nohy, který ale skončil mimo branku. Liberec výborně presoval, s čímž si domácí nevěděli rady a ve středu hřiště ztráceli hodně míčů. Vůbec se nedostali ke svojí nátlakové hře. Severočeši však zkazili v dalších minutách při přechodu do útoku spoustu přihrávek, takže také přestali být nebezpeční.

Klokani se dostali k první nebezpečnější akci po více než půl hodině, ale Dostál pálil těsně vedle Kolářovy branky. O chvilku později už pálil Nečas mezi tyče, ale gólman Liberce vytáhl skvělý zákrok. Vzápětí už Nečas dostal z úhlu pod jeho tělem míč před bránu, ale nikdo ze spoluhráčů se k němu nedostal. Krch pak Jindřiškův centr poslal hlavou nad břevno. Poslední desetiminutovka první půle patřila domácím, kteří najednou nacházeli v defenzívě Slovanu spoustu skulin. Nedokázali je však využít.

Poločas bez jediné šance

Problémy s napadáním, které měla v první půli Bohemka, ve druhé „převzal" Liberec. Těžko se dostával přes půlící čáru. Domácí ale pokračovali v nepřesnostech, takže k vidění byla dlouhé minuty jen fotbalová bída. Hráčům obou týmů dělal míč velké problémy, takže se hrála v podstatě jen nakopávaná přes půlící čáru. Když už se dostal balón k Pulkrabovi v blízkosti Fryštákovy branky, liberecký útočník poslal místo střely „malou domů." Chabá byla i jeho hlavička po centru Coufala.

Na druhé straně si Reiter vychutnal Bartla, ale Mašek na jeho centr nedosáhl. Chvílemi to vypadalo, že oba týmy budou spokojeny s bodem. Trochu vzrušení nabídly dva nečekané střelecké pokusy na obou stranách. S tím Potočného si nadvakrát poradil Fryšták. Haškův vysoký oblouk, jímž se snažil přehodit vyběhnuvšího Koláře, vůbec nenašel cíl. Až Coufalova rána měla gólové parametry, ale Fryšták doskočil k levé tyči včas. Další sporadické střelecké obou týmů už nebezpečné nebyly. Až Jindřiškova rána z trestného kopu donutila Koláře k parádnímu zákroku, při němž si ale poranil lýtko. K vidění, jako celý druhý poločas, už nebylo nic.

15. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Jílek - Arnošt, Fišer. ŽK: Kúdela (Liberec). Diváci: 4189.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Kocič - Jindřišek - Reiter (81. Luts) , Martin Hašek ml., Vaníček - Mašek (86. Tetteh) - Nečas (66. Kabajev). Trenér: Martin Hašek st.
Liberec: Kolář - Mikula, Kúdela, Karafiát - Kulhánek - Coufal, Bosančič (66. Kerbr), Breite, Potočný - Graiciar (46. Bartl), Pulkrab (76. Voltr). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: