Hlavní obsah

Bican, Šmicer - a kdo další!? Slavia už zná své Hvězdné sestavy

Praha

Legend v sešívaném dresu se za 125 let trvání klubu nastřádala dlouhá řada. Jaký tým by však Bican, Šmicer a spol. vytvořili, kdyby nastoupili bok po boku? Ode dneška mají fanoušci fotbalové Slavie jasno. Zvolili si hned dvě Hvězdné jedenáctky, historickou a novodobou, jež byly vyhlášeny na slavnostním Galavečeru v Obecním domě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimír Šmicer při rozlučkovém zápase se Slavií.

Článek

Mistr Evropy, vicemistři světa i starého kontinentu, legendární kanonýr, vítěz Ligy mistrů, trenér reprezentace... Ti všichni v Hvězdných jedenáctkách figurují.

Hvězdná jedenáctka - historická:
František Plánička - Jan Lála, Luboš Kubík, František Cipro - Vlastimil Kopecký, Karel Jarolím, František Veselý - Ivo Knoflíček, Jan Košek, Pepi Bican, Antonín Puč.
Hvězdná jedenáctka - novodobá:
Martin Vaniak - Jan Suchopárek, Marek Suchý, Simon Deli - Karel Poborský, Vladimír Šmicer, Radek Bejbl, Patrik Berger - Stanislav Vlček, Pavel Kuka, Milan Škoda.

Sešla se v nich exkluzivní fotbalová společnost. I na současnost se dostalo, z aktuální soupisky v novodobé jedenáctce figurují kapitán mistrovského týmu Milan Škoda a obránce Simon Deli.

Absolutně nejvíc hlasů dostal v anketě od fanoušků Pavel Kuka.

Celkem se do hlasování o Hvězdnou sestavu zapojilo 8016 fanoušků. Na prvním místě byl Pavel Kuka, který získal hlas téměř od poloviny - 3906. Na druhém místě se těsně umístil Stanislav Vlček, který na Kuku ztrácí jen deset hlasů! Dále 3817 fanoušků zvolilo do útoku také Milana Škodu, který je na třetím místě. Legendární Josef Bican je na šestém místě se ziskem 3388 hlasů.

Galavečerem v Obecním domě končí nejen podzimní část sezóny, ale také oslavy ke 125. výročí založení Slavie.

Reklama

Související témata: