Hlavní obsah

Ševce posílí druhý nejlepší kanonýr druhé ligy

Senegalský útočník Dame Diop jim pláchl do Baníku Ostrava, a tak náhrada je na místě. Fotbalisty Zlína posílí útočník Pavel Vyhnal z Vlašimi. Sedmadvacetiletý odchovanec pražské Slavie podepsal s moravským klubem smlouvu na tři roky. V podzimní části druhé ligy dal Vyhnal jedenáct gólů a je druhým nejlepším střelcem soutěže, i když nastoupil jen v devíti zápasech.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Pavel Vyhnal ještě v dresu Slavie mezi hráči Plzně.

Článek

Vrací se na prvoligovou scénu, na niž ho poprvé vyslal ve Slavii trenér Karel Jarolím. Kanonýr z druhé ligy se teď pokusí prorazit ve Zlíně.

„Jsem rád, že přestup vyšel, na nový klub se těším," říká Pavel Vyhnal po podpisu smlouvy pro klubový web. „Věděl jsem, že je o mě zájem. Kontaktoval mě pan Grygera, se kterým jsme se na všem domlouvali. Hovořil jsem i s trenérem Páníkem a poté už se vše dotáhlo do zdárného konce," libuje si sedmadvacetiletý útočník, který bude ve Zlíně nastupovat s devítkou na zádech.

„Věřím, že přestup je další krok v mojí kariéře. Doufám, že mi to půjde stejně dobře jako ve Vlašimi," líčí útočník, o něhož měla zájem i Olomouc. „Měl jsem dostatek času na rozmyšlenou. Rozhodlo asi jednání a myslím si, že zde mohu dostat více prostoru na hřišti," vysvětluje, proč si vybral Zlín.

První ligu okusí po čtyřech letech. Za Slavii a během hostování v Bohemians 1905 v ní odehrál 21 zápasů a dal dva góly. Loňské jaro strávil po zdravotních problémech v třetiligovém Slavoji Vyšehrad. Povedený podzim ve Vlašimi mu vynesl angažmá v nejvyšší soutěži.

"Chtěl jsem se vrátit do první ligy, právě proto jsem tak tvrdě pracoval. Myslím si, že tam patřím. Očekávám, že nasbírám nějaké ligové starty, góly a rád bych Zlínu opět pomohl k evropským pohárům," těší se Vyhnal na příchod do devátého celku ligové tabulky.

Reklama

Související témata: