Hlavní obsah

Spartu popravil metelesku blesku. Teď si malinkatého ďábla vyhlédla jako posilu

Aktualizováno

Jeho jméno budilo letenské fotbalisty ještě dlouho ze snu. Předloni Sparta vypadla ve 3. předkole Ligy mistrů se Steauou Bukurešť po výsledcích 1:1 doma a 0:2 venku - a všechny tři góly jí nasázel malinkatý ďábel Nicolae Stanciu. Až poté záložník, jehož měla v hledáčku i Chelsea, ke smůle Pražanů přestoupil do bruselského Anderlechtu. Nyní nastal pikantní obrat - 24letý středopolař dostal nabídku právě od Sparty a v Rumunsku potvrdil, že by ji rád využil!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu (vpředu) ještě v dresu Bukurešti v souboji s Martinem Frýdkem ze Sparty. Navlékne teď i Rumun rudou barvu...?

Článek

Kdepak, v Čechách se nic neutají... „Sparta je tajemná, ale uprostřed týdne má důležitou schůzku ohledně velké posily," rozkřiklo se fotbalovým zákulisím pár hodin po novém roce.

Hned se také vyjasnilo, že jde o nedávného kata Letenských. Rumunský záložník Nicolae Stanciu působí v bruselském Anderlechtu a Sparta si ho vyhlédla jako náhradu za Tomáše Rosického, který před Vánoci ukončil kariéru.

„Nabídku ze Sparty mám a rád bych ji využil. Chtěl bych pracovat s trenérem Stramaccionim," potvrdil Stanciu v rozhovoru pro rumunský server fanatik.ro.

Levný Rumun rozhodně není

Sparta se po tragickém podzimu nadále orientuje na cizince. V Rijece si vyhlédla talentovaného chorvatského záložníka Josipa Mišiče, v jejím hledáčku je také gabonský reprezentant Guélor Kanga z CZ Bělehrad.

Žhavou variantou posledních hodin na místo špílmachra je pak Stanciu. Rumun v aktuální sezóně mezi Fialkami strádá, často ani nehraje a píše se o jeho sporech s trenérem Vanhaezebrouckem.

Levný ale Stanciu rozhodně není. V Rumunsku se spekuluje o tržní ceně 5,5 miliónu eur (asi 140 miliónů korun). Tolik ještě žádný český klub za hráče zdaleka nezaplatil. Řešením by proto mohlo být i hostování s opcí.

Reklama

Související témata: