Hlavní obsah

Žolík z dorostu hattrickem zažehnal malér, Sparta si nakonec zastřílela

Praha
Aktualizováno

Blamáž byla ve vzduchu, ale nekonala se. Letenští s druholigovým soupeřem rychle prohrávali 0:2, dvakrát inkasovali od muže s bizarním jménem Leoš Vozihnoj. Fotbalisté Sparty pak ale vývoj rázně otočili a v úvodním zápase zimní přípravy na Strahově nakonec porazili Táborsko 7:2. Při debutu v áčku se hattrickem uvedl kanonýr dorostenecké ligy Václav Drchal, dvakrát se trefil mazák David Lafata. Reportáž ze zápasu si můžete prohlédnout v přiloženém videu.

Sparta v přípravě rozstřílela Táborsko, i díky hattricku mladíka DrchalaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jak škaredý byl letenský podzim, tak bídně Sparta zahájila také úvodní zápas v novém roce. „Jsme teprve na začátku přípravy, ale začali jsme velmi špatně. Nesmí se stát, abychom hned dvakrát inkasovali," kaboní se Radoslav Kováč, asistent trenéra Stramaccioniho.

Ještě do přestávky se ovšem prosadili Tal Ben Chaim a Lukáš Juliš. Druhý poločas už byl plně v režii favorita. Při debutu v áčku zazářil osmnáctiletý Václav Drchal. Na hřiště přišel až v 52. minutě místo zraněného Čiviče - a do 62. minuty stihl hattrick!

„Ani jsem netušil, že nastoupím. Skvělý začátek, hlavní je, abych se teď v áčku udržel i pro jaro," usmívá se nejlepší střelec dorostenecké ligy, který necelý den před svým hattrickem prodloužil se Spartou smlouvu do roku 2020.

Dvakrát se pak trefil i osvědčený kanonýr David Lafata, a tak se žádná senzace nekonala. „Sedm vstřelených gólů je pozitivum, po psychické stránce mužstvu určitě pomůže," věří Kováč.

Spartu teď od čtvrtka čeká první ze dvou soustředění ve Španělsku.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Táborsko 7:2 (2:2)
Branky: 53., 57. a 62. Drchal, 75. a 77. Lafata, 32. Ben Chaim, 35. Juliš - 2. a 26. Vozihnoj.
Sparta - I. poločas: Bičík - Karavajev, Hovorka, Štetina, Vatajelu - Mavuba, M. Frýdek - Plavšič, Néstor, Ben Chaim - Juliš.
II. poločas: Vorel - Karavajev, Kaya, Costa, Čivič (52. Drchal) - Sáček, Kulhánek - Plavšič (80. Dao), Mustedanagič, Vatajelu - Lafata. Trenér: Stramaccioni.

Reklama

Související témata: