Hlavní obsah

Miliónoví cizinci? Kdepak, Spartě kraloval buldoček z dorostu

Hattrick během prvních deseti minut, co oblékl rudý dres áčka, to je tedy majstrštyk. Osmnáctiletý útočník Václav Drchal dal rázně najevo, že jen u 22 gólů vstřelených na podzim z 15 startů v dorostenecké lize zůstat nehodlá. Hned po úvodním zápase za první tým fotbalistů Sparty přijímá gratulace ze všech stran. „Skvělý začátek, hlavní je, abych se teď v áčku udržel i pro jaro,“ libuje si mladík s plachým úsměvem jako koblížek.

Sparta rozstřílela Táborsko, i díky hattricku mladíka DrchalaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Honí se za miliónovými posilami z ciziny, přitom ve strahovské líhni mají poklady... Nejednoho fanouška Sparty muselo v průběhu přípravného duelu s Táborskem (7:2) na Strahově znovu napadnout, že pod svícnem bývá tma.

Nejlepší kanonýr dorostenecké ligy přitom přišel ke slávě mimo plán. Když kouč Stramaccioni po poločase obměnil většinu sestavy, mladík v ní stále chyběl. Na hřiště se dostal až poté, co spoluhráče Čiviče odnesli do šatny na nosítkách.

„Nevěděl jsem, že vůbec nastoupím. Jsem rád, že jsem dostal šanci a že jsem ji takhle využil. Hattrick je krásný začátek, je třeba pokračovat," usmívá se Václav Drchal.

Všechno je tady rychlejší a tvrdší...

Za úvodních deset minut v áčku Sparty měl hattrick kompletní. Při prvních dvou gólech snadno dorážel míč do sítě po akcích Plavšiče. Třetí ale vystřihl po sólové akci s kličkou brankáři jako ostřílený mazák.

„Úplně bych neřekl jako mazák, stejná situace jako v zápase předtím v dorostu. Jenže s rozdílem, že tady je všechno rychlejší a tvrdší," srovnává Drchal.

Zrovna den před zápasem prodloužil na Letné smlouvu do roku 2020. Přípravu s áčkem dostal za odměnu, teď je otázkou, jestli se mezi zkušenějšími vlčáky v kádru udrží.

Šanci má velkou, slibuje asistent Kováč

„Je to takový buldoček. V tréninku vypadá velmi dobře, je rychlý, silný," kvituje asistent trenéra Radoslav Kováč. „Zatím je brzy říkat, zda zůstane i pro jaro. Ale jestli bude pokračovat tak, jak se předvedl proti Táborsku, je šance velká," motivuje Kováč mladíka.

Zápisné se Drchalovi vzhledem k hattricku prodraží, zaplatí ho však moc rád. „Cením si, že můžu trénovat s áčkem. První den byla lehká nervozita, ale čím déle mezi staršími jsem, tím lépe se cítím. Dělám práci nejmladšího, foukám balóny. Anglicky umím, takže se zahraničními spoluhráči se v pohodě dorozumím," líčí reprezentant do 19 let.

Rodák z Českých Budějovic si momentálně před sebe staví jediný cíl. „Jsem rád, že jsem mohl ve Spartě zůstat a prodloužit smlouvu. Doufám, že se udržím v áčku i pro jaro," přeje si Drchal.

Měla by Sparta více sázet spíše na mladé odchovance, nebo na drahé posily z ciziny?
Mládí vpřed! Je potřeba zapracovat více odchovanců
95,1 %
Potřebnou kvalitu přináší jen zahraniční hráči
4,9 %
Celkem hlasovalo 4024 čtenářů.

Reklama

Související témata: