Hlavní obsah

Jihlava získala během okamžiku dva cizince

Jihlava
Aktualizováno

Vysočinu Jihlava posílil záložník Vladislav Ljovin. Dvaadvacetiletý ruský fotbalista naposled působil v Mladé Boleslavi, která ho uvolnila na začátku zimní přípravy. Chvíli poté pak poslední tým prvoligové tabulky získal také guinejského středopolaře Kamso Maru. Přichází na půlroční hostování z Vlašimi s opcí na následný letní přestup.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Fotbalisté Jihlavy během zimní přípravy.

Článek

Ljovin si během roku v Boleslavi nedokázal vybojovat pevné místo v základní sestavě. Celkem v nejvyšší soutěži zasáhl do 12 zápasů, v nichž si připsal gól a asistenci.

Odchovanec Dynama Moskva v posledním týmu prvoligové tabulky obnoví spolupráci s bývalým boleslavským trenérem Martinem Svědíkem. Podle klubového webu Ljovin podepsal s Jihlavou dlouhodobý kontrakt.

"Jsme rádi, že se nám podařilo přivést hráče na zkvalitnění středu pole, který nás na podzim trápil, přičemž Vladislav by měl být okamžitou posilou a zároveň má velký potenciál do budoucna," uvedl Jan Staněk, ředitel Vysočiny. "Trenér hráče dobře zná, tudíž věříme, že z něj dokáže dostat maximum," dodal.

Druhou novou tváří je třiadvacetiletý Kamso Mara, který loni v létě přišel do Vlašimi z francouzského FC Hyeres. V minulém týdnu se zapojil do přípravy jihlavského mužstva a ve středu odehrál celý přípravný duel proti Hradci Králové.

„Kamso nás zaujal podzimními výkony v dresu Vlašimi a též svými herními statistickými daty, podle nichž na hřišti řeší hodně věcí pozitivně. Přesvědčivé bylo zejména jeho představení v pohárovém utkání proti Zlínu. Jsme rádi, že naše očekávání potvrdil i během úvodních dnů zimní přípravy. Navíc díky své povaze a komunikativnosti rychle zapadl do našeho týmu. Hráč působí velmi cílevědomě, je pracovitý a jsme přesvědčeni, že má potenciál, aby na jaře v našem dresu pravidelně nastupoval v zápasech HET ligy," těší se na urostlého středopolaře ředitel Staněk.

Reklama

Související témata: