Hlavní obsah

Vrba nadělil žáku Horváthovi kanára. V sezóně bychom snad šestku nedostali, věří legenda Viktorie

Plzeň

Společně psali v Plzni historii, patří mezi nejvýznamnější strůjce její zlaté éry. Dobyli dva mistrovské tituly a stejný počet účastí ve fotbalové Lize mistrů. V sobotu odpoledne proti sobě podruhé stanuli jako trenéři. Někdejší kapitán Viktorie Pavel Horváth na lavičce druholigového Sokolova, Pavel Vrba na té plzeňské. Podle očekávání se radoval kouč ligového lídra (6:0).

Foto: fcviktoria.cz/Ladislav Nussbauer

Jan Kopic dává jeden z gólů Plzně v utkání se Sokolovem.

Článek

„Trenéřina mě strašně baví. Dneska ale ne," pravil Horváth v žertu po duelu v areálu v Luční ulici. „Když jsem přijel, vzpomínky na krásné roky ve Viktorce ožily. Zrovna na hřišti, na kterém jsme teď hráli, jsem zažil stovky tréninků," dodal.

Vrba proti jeho týmu nasadil v prvním poločase sestavu, která, až na dvě jména, prosvištěla suverénně podzimem. Po přestávce postavil kompletní novou jedenáctku, která přidala další čtyři branky. "Není to tak, že by tato základní sestava začala jaro. Točíme ji, aby kluci měli vedle sebe i jiné spoluhráče," podotkl Vrba.

Po zápase si s Horváthem podali ruce, usmáli se na sebe, prohodili pár slov. Vzápětí každý odešel za svými svěřenci. V lepší náladě byl samozřejmě Vrba. „Výsledek není krutý, je zasloužený. Nehráli jsme vůbec dobře. Nemáme takový počet kvalitních hráčů jako Plzeň. Navíc i na našich nejlepších bylo znát, že jsme začali trénovat před týdnem. Viktorka je v přípravě o malinko dál. V sezóně bychom, doufám, šestku nedostali. Stalo se to tady ale jiným týmům. Kluci zažili, jak vypadá české top mužstvo, jsem za tuto konfrontaci rád," prohlásil Horváth.

Mnohem disciplinovanější výkon

Naopak Vrbu potěšilo, že se Viktoria prezentovala zodpovědněji než ve středečním duelu s Domažlicemi, od kterých inkasovala čtyři góly (výhra 7:4). „S Domažlicemi to na hřišti vypadalo, jako bychom si řekli, že pobavíme lidi, kteří přišli. Proti Sokolovu už to dozadu bylo mnohem disciplinovanější, i výsledek je lepší," pochvaloval si. Stejně tak ho těší, že se proti Sokolovu dvakrát prosadila nová posila, útočník Tomáš Chorý. Celkem se v Plzni trefil už potřetí.

„Angažovali jsem ho hlavně kvůli gólům. Doufám, že v tom bude pokračovat dál. Ve velkém vápně je v soubojích strašně silný, i proto jsme si ho vybrali," lebedil si Vrba.

Sobotním zápasem zakončila Plzeň úvodní fázi zimní přípravy. V pondělí odletí na soustředění do španělské Marbelly, kde ji prověří tři soupeři: Basilej, Salcburk a Šanghaj Šen-Chua. „Máme za sebou těžký blok, co se týče kondice. Ve Španělsku se už budeme věnovat taktice a hernímu projevu," uvedl Vrba.

Reklama

Související témata: