Hlavní obsah

Stanciu se těší na Rosického desítku, přestupová sága však ještě nekončí

Praha

Nejdražší přestup fotbalisty do české ligy je v cílové rovince, jeho očekávané potvrzení však zatím stále nepřichází. Rumunský záložník Nicolae Stanciu už je de facto posilou Sparty, chybí však ještě poslední podpis jeho Anderlechtu. Hráč je od středečního večera v Praze. Letenští za jeho příchod zaplatí fixní částku 112 miliónů korun, která se díky bonusům může při naplnění smlouvy až do roku 2022 reálně vyšplhat až na 135-140 miliónů korun...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu (vpředu) ještě v dresu Bukurešti v souboji s Martinem Frýdkem ze Sparty. Navlékne teď i Rumun rudou barvu...?

Článek

Všechno během čtvrtka běželo podle předpokladů. Nicolae Stanciu dopoledne prošel zdravotní prohlídkou v nemocnici Na Františku. Na Letné se pak vysněná posila setkala s novým sportovním ředitelem Zdeňkem Ščasným a jeho kolegou z vedení klubu Tomášem Rosickým. Odpoledne Stanciu zvládl také fyzické testy na FTVS.

Přesto jeho přestup zatím nemůže Sparta oficiálně oznámit.

„Nik je na všem domluvený, dolaďují se ovšem detaily mezi kluby," říká hráčský agent Pavel Zíka z agentury Global Sports, který během jednání zastupuje českou stranu.

Rumunský záložník si na dres vybral své oblíbené číslo deset, s nímž všude hrává. Symbolicky ho převezme právě po Rosickém, který v zimě ukončil aktivní kariéru - a jehož roli špílmachra by měl Stanciu ve Spartě převzít.

Desítka zatím v přípravě připadla mladému Václavu Drchalovi. Kanonýr dorostenecké ligy s ní hned nasázel hattrick Táborsku, nejdražšímu hráči v historii české ligy ji však bude muset nejspíš přenechat.

Reklama

Související témata: