Hlavní obsah

Drážďany - Mladá Boleslav 1:4Středočeši si v Německu zastříleli

Drážďany
Aktualizováno

Fotbalistům Mladé Boleslavi se výlet za hranice do Německa vydařil. V Drážďanech porazili Dynamo výrazně 4:1. Hrálo se na hlavním stadiónu, pro jedenáctý tým druhé bundesligy byl přípravný duel generálkou na jarní část sezóny. Za Středočechy skórovali Přikryl, Kateřiňák a dvakrát Valenta.

Foto: fkmb.cz

Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi pálí v utkání proti Drážďanům.

Článek

Boleslavští se v dosud odehraných lednových zápasech střetli jen s týmy z nižších tuzemských soutěží. Postupně přemohli přeborové Velké Hamry 7:0, třetiligové Zápy 2:0 a třetiligový Vltavín 3:1. Soupeř z druhé nejvyšší německé ligy tak byl první vážnou prověrkou boleslavského mužstva s řadou nadějných odchovanců, kteří se do prvoligového týmu tlačí z juniorky či z druholigových klubů, kde byli na hostování.

Pro mladou obranu, na jejímž kraji trenér Uhrin zkoušel Šnirce z Ústí nad Labem, šlo o zdařilý křest ohněm.

První poločas byli aktivnější drážďanští fotbalisté, skóre však otevřel Přikryl. Druhé dějství už patřilo Bolce, jedinou komplikací pro ni bylo průběžné snížení domácích na 1:2. Valenta však v závěru dvěma góly zvýraznil jasnou výhru.

Přípravný fotbalový zápas:
Dynamo Drážďany - FK Mladá Boleslav 1:4 (0:1)
Branky: 72. Mlapa - 77. a 82. Valenta, 32. Přikryl, 49. Kateřiňák.
Ml. Boleslav - I. poločas: Šeda - Křapka, Klíma, Král, Šnirc - Jánoš - Přikryl, Matějovský, Kateřiňák, Ladra - Chramosta.
II. poločas: Vejmola - Souček, Klíma, Král, Fabián - Jánoš (70. Hubínek) - Ladra (70. Pauschek), Valenta, Kateřiňák, Klobása - Komličenko. Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata: