Hlavní obsah

Prokletí rekordní částky? Nebudu se cítit pod tlakem, ujišťuje nejdražší posila Sparty

Praha

Fakta jsou neúprosná. Jen málokterý hráč před ním dokázal prokletí enormní přestupní částky unést a zazářit. Rumunský záložník Nicolae Stanciu přitom přichází z Anderlechtu do Sparty za astronomických 117 miliónů korun, což z něj činí suverénně nejdražšího fotbalistu v historii české ligy. „Nejde o věc, kvůli které bych se měl cítit pod tlakem. Musím předvádět co nejlepší výkony a pomáhat Spartě vyhrávat zápasy. Všechno ostatní je nepodstatné,“ ujišťuje očekávaný nástupce Tomáše Rosického.

Foto: sparta.cz

Nicolae Stanciu dostal na Letné dres s číslem deset po Tomáši Rosickém.

Článek

Jasně vyhlásil, že ho láká spolupráce s trenérem Andreou Stramaccionim. Přestup se pak ovšem táhl jako telenovela. Až během úterý dospěla ke svému konci a rumunský reprezentant si mohl odpoledne poprvé zatrénovat s novými spoluhráči.

„Pro mě osobně bylo nejdůležitější po celou dobu jednání, že jsem cítil opravdový zájem ze strany Sparty, abych se stal jejím hráčem. Moc bych si přál, abych splatil důvěru, kterou ve mě vkládá. A to můžu udělat jedině výkony přímo na hřišti," uvědomuje si čtyřiadvacetiletý Nicolae Stanciu v prvním rozhovoru pro sparta.cz.

Kat se vrací na místo činu

Když minulý čtvrtek poprvé přijel na Letnou, pochopitelně si hned vzpomněl, jak se před rokem a půl ještě v dresu Steauy stal katem Pražanů v kvalifikaci Ligy mistrů.

„Hezká vzpomínka, tenkrát jsem tady dal gól. Pamatoval jsem si stadión a přišel mi velmi známý. Vím, že tehdy jsem dal Spartě celkem tři góly, ale nyní jsem jejím hráčem a cítím se velmi dobře," líčí.

Má výhodu, že ve Spartě působí již jeho krajan Bogdan Vatajelu.

„Od chvíle, kdy se začalo jednat o mém příchodu do Prahy, tak jsme si psali a volali v podstatě denně. Během soustředění ve Španělsku mi pořád psal, kdy už přijedu. Celkově mi ale povídal o klubu i městě a všem kolem, takže se moc těším, až to vše poznám osobně," usmívá se Stanciu.

Zajímají ho hlavně trofeje

Po Rosickém převzal dres s číslem deset a vyhlašuje, že tlaku velkého očekávání nepodlehne.

„Díky zkušenostem z minulosti, kdy jsem hrál za nejslavnější kluby v Rumunsku a Belgii, se nemusím bát, že bych měl strach kvůli tomu, že hraju za historicky nejúspěšnější a nejslavnější český klub," argumentuje a chce Spartě pomoci dostat se do Ligy mistrů nebo Evropské ligy.

Rozhodně s ní chce něco vyhrát. „Všichni hrajeme fotbal, abychom vyhrávali trofeje. Ze Steauy i Anderlechtu jsem na velké ambice zvyklý ať už v domácích soutěžích nebo na evropské scéně."

Velké cíle si klade i ve Spartě. „Vím, že v této sezóně to bude těžké, protože ztráta na první místo v lize je velká. Doufám však, že se nám podaří ztrátu snížit co nejvíc a v další sezóně budeme mnohem lepším týmem," přeje si Stanciu.

Reklama

Související témata: