Hlavní obsah

Slávisté se po debaklu zorganizovali. Trpišovský teď žádá přesnější kombinaci

Dubaj

Zatím si stále zvykají na požadavky nového kouče. Zatímco po příjezdu do Dubaje fotbalisté pražské Slavie podlehli Petrohradu vysoko 1:5, v pondělí remizovali s Bröndby Kodaň 2:2. „V některých věcech jsme se posunuli, bylo tam hodně nasazení, presinku. Na druhou stranu musíme být daleko přesnější v kombinaci,“ poukazuje trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Článek

Určité pokroky zaznamenal. „Podali jsme organizovanější výkon než v minulém utkání. Soupeř hrál jiným stylem, terén byl trošku horší. Oba zápasy se těžko porovnávají. Proti Bröndby jsme už byli bojovnější, chybělo nám trochu přesnosti v ofenzivě," hodnotí trenér Jindřich Trpišovský pro klubový web.

Remíza 2:2 je podle něj zasloužená. „V některých věcech jsme se posunuli, třeba v nasazení, presinku, represinku, kondici..." Vidí však i nedostatky. „Musíme být daleko přesnější v kombinaci, kde ztrácíme hodně míčů. Musíme si zvyknout, že hrajeme s obranou o dvacet metrů výš a musíme vyhrávat víc soubojů."

Po debaklu s Petrohradem mělo mužstvo padesát minut videa a rozboru situací. „V něčem jsme se zlepšili, naopak jsme se zhoršili v kombinaci. Myslím, že se Zenitem jsme podali dopředu paradoxně lepší výkon. Ale na větším hřišti, tohle bylo takové malé, soubojové. Soupeř výborně dostupoval, hodně presoval a byl agresivní," říká Trpišovský o Bröndby.

Do zápasu se zapojili i Tomáš Souček a Jan Sýkora. „Jsou pro nás důležití. Odehráli dvacet minut, a když přišli na hřiště, tak jsme se zlepšili v kombinaci. Pak přišli i jiní hráči, čerstvější, a měli jsme drtivý tlak," všímá si Trpišovský.

V dalším utkání v Dubaji změří Slavia ve středu síly s čínským Kuang-čou Evergrande.

Reklama