Hlavní obsah

Rošáda zpečetěna. Sparta získala nového gólmana, navrch i záložníka

Praha
Aktualizováno

Dohoda z minulé noci se ve čtvrtek zpečetila. Třicetiletý rumunský brankář Florin Nita z FCSB se stal hráčem fotbalové Sparty. Nahradí tady Martina Dúbravku, který na poslední chvíli posílil Newcastle. "Jsem šťastný, že se vše vyřešilo tak rychle a stal jsem se hráčem Sparty," řekl gólman. Další posilou Sparty pak je Mihailo Ristič. Dvaadvacetiletý srbský fotbalista přichází z FK Krasnodar na roční hostování s opcí.

Foto: Sparta.cz

Rumunský brankář Florin Nita oblékl dres Sparty.

Článek
Fotogalerie

Horečka středečního večera a noci dospěla k velké brankářské rošádě. Martin Dúbravka odešel na hostování s opcí do Newcastlu, Letenští si jako náhradu vyhlédli Florina Nitu. Oba transfery spolu úzce souvisely, jeden bez druhého by se neuskutečnily.

"Moc dobře si Letnou pamatuji z doby, kdy jsem tu hrál proti Spartě před rokem a půl. Jen jsem šel na hřiště druhou stranou schodiště," cituje sparťanský web Nitu, který ve čtvrtek po fyzických testech v Praze zamířil letecky do Bukurešti vyřídit si osobní záležitosti a v noci z pátku na sobotu se připojí ke sparťanskému týmu na soustředění ve Španělsku.

Oba velké přestupy zprostředkoval hráčský agent Pavel Zíka z agentury Global Sports a jeho synové David a Filip. "Dúbravku přímo zastupujeme, v případě Nity jsme spolupracovali v rámci mezinárodní skupiny," usmívá se agent.

Rumunský brankář vyjde Spartu na přibližně 50 miliónů korun.

Doma získal dva tituly

Florin Nita je rodák z Bukurešti a v dresu Steauy Bukurešť odchytal 87 ligových zápasů, odehrál také 7 utkání v domácím poháru a pět v ligovém poháru. Na svém kontě má také osmnáct utkání v evropských soutěžích. S FCSB, jak zní nový název tradičního klubu, získal dva mistrovské tituly, dvě trofeje za vítězství v ligovém poháru a jednu trofej pro vítěze národního poháru a jeden superpohár.

V létě roku 2016 chytal v obou zápasech předkola Ligy mistrů proti Spartě, kterou pomohl vyřadit po výsledcích 1:1 v Praze a 2:0 v Bukurešti.

Loni v březnu si připsal dosud jediný start v dresu národního týmu, když chytal v zápase kvalifikace o postup na světový šampionát proti Dánsku.

Srb hned letí na soustředění

Dalším cizincem na Letné se stává Mihailo Ristič. Dvaadvacetiletý defenzivní hráč bude na Letné rok hostovat z Krasnodaru. Pražané mají opci na přestup.

Ristič vyráží za týmem na soustředění ještě ve čtvrtek večer. Pomáhat mu bude krajan Plavšič. „Myslím, že Srdjan už se těší, až přijedu. Psali jsme si naposledy ve čtvrtek ráno, těším se na něj," avizuje mladík, který může nastoupit na více postech jak v obraně, tak v záložní řadě.

„Nejradši hraji ve středu hřiště, na pozici 'osmičky', ale uvidíme, jak to bude vypadat. Jsem moc rád, že bylo hostování potvrzeno a můžu se připojit k týmu," líčí hráč, jemuž všude říkají Míša.

Brzy by mohl přijít také gabonský záložník Kanga, o kterého Sparta usiluje už delší dobu. Pražané jsou domluveni na podmínkách přestupu s CZ Bělehrad a snaží se dohodnout s hráčem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články