Hlavní obsah

Plzeň - Legia Varšava 5:1Krmenčík zase v ráži, Viktoria tentokrát bůra nadělila! Dukla padla

Benidorm
Aktualizováno

Tak nějak od pětky k pětce se v zimní přípravě pohybují fotbalisté Plzně. Na minulém soustředění nelichotivého bůra hned dvakrát inkasovali, tentokrát ho sami nadělili. První utkání na soustředění v Benidormu sehráli viktoriáni v tréninkovém areálu u svého hotelu proti polskému mistrovi Legii Varšava. Po povedeném výkonu zvítězila Plzeň 5:1, dvakrát se trefil kanonýr Krmenčík. Dukla v Turecku podlehla Rostovu na Donu 1:3.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Michael Krmenčík v zápase s Legií.

Článek
Fotogalerie

Fotbalistům Plzně vyšel vstup do soustředění ve Španělsku náramně. Výhra 5:1 má zvuk, vždyť porazili lídra polské ligy. Dva góly dal Michael Krmenčík, trefili se také Jan Kopic, zimní posila Tomáš Chorý a Marek Bakoš. Viktoria tak dala zapomenout na dva debakly z předchozího soustředění.

Viktoria uzemnila soupeře třemi góly již do přestávky, po ní ho pak ještě dorazila. Legii nepomohl ani český reprezentant Adam Hloušek, který nastoupil v její základní sestavě.

Plzeň čekají ve Španělsku ještě dva duely, které mají tým připravit na zápasy Evropské ligy s Partizanem Bělehrad i na jarní hájení prvního místa v lize. V neděli se Viktoria utká s Riedem a ve středu s čínským celkem Kuej-čou Cheng-feng.

Dukla v úvodním utkání tureckého soustředění prohrála s ruským týmem FK Rostov 1:3. Jediným úspěšným střelcem Pražanů byl v 84. minutě hlavičkující Koreš.

Přípravná fotbalová utkání:
Ve Španělsku: Plzeň - Legia Varšava 5:1 (3:0)
Branky: 17. a 33. Krmenčík, 16. Kopic, 65. Chorý, 86. Bakoš - 62. Hämäläinen.
Plzeň: Kozáčik (46. Hruška) - Řezník (66. Havel), Hejda (46. Hájek), Hubník, Limberský (66. Kovařík) - Hořava (66. Ivanschitz), Hrošovský (79. Bakoš) - Petržela, Kolář (46. Čermák), Kopic (66. Zeman) - Krmenčík (46. Chorý). Trenér: Vrba.
V Turecku: Dukla Praha - Rostov na Donu 1:3 (0:1)
Branky: 84. Koreš - 55. a 71. Djadjun, 10. Ionov.
Dukla: Rada - Miloševič, Bezpalec, Jiránek, Podaný - Tetour, Bilovský, Doumbia (60. Holík) - Koreš, Holenda (75. Djuranovič), Brandner. Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: