Hlavní obsah

Stamiliónové nabídky ho nerozhodily, Krmenčík řádí! Můžeme se o něj opřít, lebedí si Plzeň

Benidorm/Praha

Dva pětigólové debakly z předchozího soustředění jsou zapomenuty, fotbalisté Plzně zase sešlápli plyn. V úvodním duelu na herním kempu ve španělském Benidormu nasázeli polskému mistrovi Legii Varšava pět gólů (5:1). Naplno „promluvil" také zahraničními kluby obletovaný útočník Michael Krmenčík, který vstřelil dva góly.

Foto: FC Viktoria Plzeň

To byla plzeňská jízda! Střelec Michael Krmenčík zaznamenal proti polské Legii dva góly a Západočeši vyhráli 5:1.

Článek

Poslední týdny letí jeho jméno zahraničními médii. Naposledy v úterý britský Daily Mail přinesl informaci, že za něj Newcastle nabízí 10 miliónů liber (téměř 300 miliónů korun). Nejlepší střelec podzimní HET ligy se ale rozhodit nenechává, proti Legii "úřadoval".

„Myslím, že jeho produktivita je příjemné zjištění z utkání s Legií. Předchozí zápasy se nemohl ke gólům dostat," citoval plzeňský web asistenta trenéra Dušana Fitzela. „Myslím, že informace o nabídkách zahraničních klubů na Michaela vliv neměly. Ví, že půlrok v Plzni zůstane," dodává kouč.

Krmenčík se trefil dvakrát v prvním poločase, kdy navázal na vedoucí branku Kopice. Předtím se v zimní přípravě trefil jednou proti Ústí nad Orlicí a Šanghaji. „Krmi nás táhnul na podzim, je to důležitý hráč. Můžeme se o něj opřít, padá mu to tam," lebedí si záložník Milan Petržela.

„Nemluvil bych ale o jednom hráči, Michael je součástí celého soukolí, které by bez něj, stejně jako bez jiných hráčů, nefungovalo tak dobře," doplňuje Fitzel, kterého těší, že se příprava v podání Viktorie ubírá správným směrem.

„Zvítězili jsme nad silným soupeřem a zahráli si příjemný fotbal. Z tohoto pohledu jsme spokojeni. Stále jsme si ale vědomi, že máme své nedostatky, které musíme zlepšit," podotýká.

„Dokázali jsme, že umíme hrát i s těžkým soupeřem. Legia je první v polské lize, navíc měla generálku na jaro. Hráli jsme tak, jak jsme chtěli a jak nás trenér nabádal. Samozřejmě vždy je co zlepšovat, určitě se budeme u videa bavit o okénkách směrem dozadu, na kterých musíme ještě zapracovat," říká Petržela, který se v utkání také mohl zapsat mezi střelce. „Klukům jsem gól připravil, takže mírná spokojenost je. Ale samozřejmě nějaký bych chtěl také vstřelit," usmívá se Petržela.

Západočeši, kteří do jara vstoupí 15. února úvodním duelem play off Evropské ligy na půdě Partizanu Bělehrad, po přestávce polského soupeře dorazili dvěma góly. Obstarala je posila Chorý a zkušený Bakoš.

V Benidormu Západočechy čekají ještě dva zápasy. V neděli se utkají s rakouským Riedem, v generálce na bitvu s Partizanem se ve středu 7. února střetnou s čínským Guizhou Hengfeng.

Reklama

Související témata: