Hlavní obsah

Plzeň - Ried 0:0Přestřelkám je konec. Viktoria nedala soupeři z druhé rakouské ligy ani gól

Aktualizováno

Přestřelkám je konec. Fotbalisté Viktorie Plzeň ve druhém přátelském utkání na soustředění v Benidormu hrála s druholigovým rakouským Riedem nerozhodně 0:0. Trenér Pavel Vrba oproti utkání s Legií vyměnil téměř celou sestavu. V největší šanci krátce před koncem trefil Daniel Kolář břevno.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Obletovaný plzeňský útočník Michael Krmenčík se v přípravném utkání proti rakouskému Riedu neprosadil.

Článek

Vysoká vítězství, ale i pořádné příděly. Fotbaloví fanoušci se zatím mohli spolehnout na to, že se v přípravných utkáních Viktorie dočkají gólových hodů. V neděli ale museli být zklamaní. Suverénní lídr české nejvyšší soutěže jen remizoval s druholigovým rakouským Riedem 0:0.

V úvodních minutách byl zápas velice vyrovnaný, do první zajímavé šance se dostal plzeňský Zeman, ale jeho zakončení zblokovala obrana. Plzeň byla aktivnější, ale hlavička Chorého po centru Čermáka se mezi tyče nevešla. Posila z Hané se mohla prosadit i později, ale po přihrávce Zemana skončil zblokovaný míč těsně nad brankou.

Pohotovým zákrokem se musel blýsknout i gólman Kozáčik po šanci Chabbiho, na druhé straně zakončení Kopice zlikvidoval jistý Gebauer.

Trenér Viktorie Vrba do druhého poločasu zamíchal sestavou, místo Hájka s Živuličem šli na hřiště Hubník s Bakošem. Krátce po hodině hry pak nastoupilo dalších osm náhradníků, když nastoupil i dorostenec Filip Čihák. Na gól však diváci čekali marně.

Rakouský celek byl ke gólu blízko v 71. minutě, kdy po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle branky Reifeltshammer. Viktoriáni se proti zahuštěné defenzivě prosazovali těžko. V nadějné pozici byl v 85. minutě Marek Bakoš, ale neuspěl. A když v poslední šanci trefil Daniel Kolář jen břevno branky Riedu, skončil duel 0:0.

Přípravná fotbalová utkání
Plzeň - Ried 0:0
Plzeň: Kozáčik - Havel (63. Řezník), Hejda (63. Čihák), Hájek (46. Hubník), Kovařík (63. Limberský) - Živulič (46. Bakoš), Ivanschitz (63. Hrošovský) - Kopic (63. Hořava), Čermák (63. Kolář), Zeman (63. Petržela) - Chorý (63. Krmenčík). Trenér: Vrba.
Dukla Praha - Vardar Skopje 0:1 (0:0)
Branka: 50. Popzlatanov.
Dukla: Hruška - Kušnír, Holek, Ostojič, Preisler - Bilovský (46. Bezpalec), Brejcha, Holík (73. Doumbia) - Douděra (61. Koreš), Djuranovič (61. Holenda), Schranz. Trenér: Hynek
Je pro vás výsledek přípravného zápasu Viktorie Plzeň se soupeřem z druhé rakouské ligy zklamáním?
Ano.
34,5 %
Ne.
65,5 %
Celkem hlasovalo 4392 čtenářů.

Reklama

Související témata: