Hlavní obsah

Jízda ještě nekončí! Mazáci ve Španělsku prodloužili smlouvu s Plzní

Aktualizováno

Jednou nohou jsou už v Lize mistrů, tak proč by odcházeli...? Plzeňské opory David Limberský a Milan Petržela se dohodli s fotbalovou Viktorií na prodloužení smluv do roku 2020. Pod trenérem Pavlem Vrbou opět ožili a během podzimní jízdy patřili k nejlepším hráčům. Na soustředění ve španělském Benidormu teď tedy došlo k dohodě o prodloužení stávajících kontraktů, které končily oběma hráčům po sezóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Petržela (vlevo) a David Limberský oslavují zisk posledního titulu. S Plzní teď mají na dosah další.

Článek

Oba patří mezi klubové ikony. David Limberský a Milan Petržela si dají navrch další dvě sezóny.

„Jednání samozřejmě probíhala již delší dobu, nyní jsme vše definitivně stvrdili podpisem. Jsem rád, že Milan i David nadále budou oblékat dres Viktorie, který mají přirostlý k srdci. A je to určitě dobrá zpráva i pro naše fanoušky," komentuje dohodu generální manažer Adolf Šádek na klubovém webu.

„Oběma hráčům je čtyřiatřicet let, přesto tvrdím, že věk nehraje zásadní roli. Pro nás je důležité, jaké výkony odvádějí na hřišti a zde dlouhodobě prokazují nezpochybnitelnou kvalitu. Oběma přeju hlavně pevné zdraví a aby se jim i celému týmu dařilo," dodává Šádek.

Odchod si nedovedou představit

Oba mazáci měli jasno již dříve. „Podpis je jen formalita, o budoucnosti jsme se bavili delší dobu a upřímně jsem si nedovedl moc představit, že bych z Viktorie měl odejít. Je to klub mého srdce a věřím, že společně můžeme zažít další krásné vítězné chvíle," říká Limberský.

„Cítím to úplně stejně jako David. Ve Viktorce jsem doma, cítím se zde dobře, máme nejlepší fanoušky. Jsem rád, že mi klub vyjádřil důvěru a já mu to chci vrátit výkony na hřišti. Po fyzické stránce se cítím skvěle, máme za sebou poctivou tvrdou přípravu a věřím, že ji na jaře zúročíme," dodává Petržela.

Reklama

Související témata: