Hlavní obsah

Haškovy děti hlásí nástup. Klokani mají první dvě zimní posily

Praha
Aktualizováno

Vsadili na známé a perspektivní koně. Fotbalisté Bohemians 1905 získali první dvě zimní posily. Obránce Jiří Bederka do pražského klubu přestoupil z druholigového Hradce Králové a podepsal smlouvu do června 2020, záložník Jan Záviška přišel z Jihlavy na půlroční hostování s opcí. Oba dvaadvacetiletí hráči, kteří za klokany nastupovali už v přípravě, působili v mládežnických týmech Sparty a během hostování v druholigových Pardubicích (2014/15) je vedl současný trenér Bohemians Martin Hašek.

Foto: bohemians.cz

Obránce Jiří Bederka (vlevo) a záložník Jan Záviška, nové posily Bohemians 1905.

Článek

Dva mladíci jednou ranou. Jiří Bederka se stává kmenovým hráčem Bohemky. "Typologicky se nám hodí do sestavy. Po odchodu Petra Buchty, v jehož případě jsme chtěli, aby měl šanci získat větší herní vytížení, jsme hledali nového stopera," vysvětluje na klubovém webu sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Poslední rok strávil Bederka v Hradci Králové, předtím si zahrál za České Budějovice, Pardubice či Spartu. Již potřetí se tak schází s koučem Martinem Haškem. "Trenéra znám z mládeže Sparty a z Pardubic. Řekl bych, že ho znám dobře," usmívá se Bederka. "Snažím se o konstruktivní rozehrávku. Vzhledem k tomu, jakou mám postavu, bych měl mít silné stránky v soubojích," představuje se.

Jan Záviška zatím bude v Ďolíčku na jaře hostovat z Jihlavy s následnou opcí. "Je to pro mě nová výzva. Pohodovější místo v tabulce a myslím si, že bych mohl dostat více šancí ukázat své přednosti. Vůbec jsem přesun do Bohemky nečekal. Byl v jednání asi čtrnáct dní."

Bývalý mládežnický reprezentant v první lize debutoval v dresu Jihlavy právě proti Bohemians v září 2016. "Takový hráč nám v kádru chyběl. Chtěli jsme po odchodu Milana Jiráska doplnit tým o rychlostního záložníka," poukazuje Držmíšek.

Reklama