Hlavní obsah

Chorý odskákal brutální faul. Snad ho nebudeme muset poslat do nemocnice, věří Vrba

Benidorm

Plzeň generálku na jaro výsledkově zvládla, výhra 2:1 (trefili se Krmenčík a Čermák) nad čínským Hengfengem však byla vykoupena zraněním útočníka Tomáše Chorého.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Plzeňští fotbalisté zvládli generálku vítězně. Útočník Tomáš Chorý (vlevo) ale kvůli zranění nedohrál.

Článek

V 81. minutě ho soupeřův stoper nešetrně kolenem zasáhl do kostrče, 20miliónová zimní posila z Olomouce bušila bolestí do trávníku. Trvalo notnou chvíli, než se za pomoci lékaře a fyzioterapeuta s vypětím sil odbelhala na lavičku.

„První zpráva vypadala hrozně. Pak si Tomáš chvilku sedl, zvedl se, což je pozitivní. Doufám, že za chvilku bude i chodit. Věřím, že to nebude nic vážného a nebudeme ho muset posílat do nemocnice. Aspoň ne tady ve Španělsku," řekl po utkání trenér Pavel Vrba, který v zákroku čínského stopera viděl úmysl.

Rozhodčí zavinili nervozitu

„Krátce před tím proběhl důrazný souboj, při kterém se Tomáš s obráncem střetl. Choras měří dva metry, je samá ruka, samá noha, sem tam rozdá nějakou ránu. Číňanovi se to nelíbilo," podotkl Vrba.

Zápas byl nervózní především kvůli mnoha sporným verdiktům rozhodčích. „Nestěžuju si na sudí. Ale jestliže se dostaneme náběhově dobře za obranu, máme stoprocentní šanci a někdo vám pískne ofsajd, který není, tak to mrzí. Gólů mělo padnout víc," uvedl kouč Viktorie, který vítá, že jeho tým zvládl generálku na jarní start, kterým bude úvodní duel play off Evropské ligy na půdě Partizanu Bělehrad (15. února).

Benidorm Západočeši opouští s bilancí dvou výher (5:1 nad Legií Varšava a 2:1 s Hengfengem) a jedné remízy (s rakouským Riedem). „Neprohráli jsme tu, ale také víme, že zápasy pravdy nás teprve čekají. Generálka byla klasickým utkáním před odjezdem domů, kdy se někteří hráči spíš báli, aby se nezranili. Určitě s Legií jsme odehráli výrazně lepší zápas," podotkl Vrba.

Plzeňské generálky bývají specifické, v mnoha případech v posledních letech nevyšly herně ani výsledkově. „Nestává se to jen Plzni. Ale vyhráli jsme, což je důležité. Za týden nás čeká ostrý start. Jen doufám, že někteří hráči vezmou zápas v Bělehradě a následný ligový v Olomouci trošku zodpovědněji a ostřeji než dnes," uzavřel kouč lídra české ligy.

Lístky na Partizan stále jsou
Plzeňská Viktoria zůstala jediným českým zástupcem v pohárové Evropě. Po čtyřech letech se do Doosan Areny vrací jarní vyřazovací fáze Evropské ligy. Odveta úvodního vyřazovacího kola Evropské ligy proti Partizanu Bělehrad (22. února) bude zároveň jarní premiérou na domácím stadiónu. Podle zástupců klubu lístky na tento duel nadále jsou. „Vstupenky jsou stále k dispozici. Věříme, že tento sváteční zápas bude vyprodaný a společně s fanoušky se pokusíme o postup," říká plzeňský tiskový mluvčí Václav Hanzlík.

Reklama

Související témata: