Hlavní obsah

Slavia - Bohemians 1905 1:0Video poprvé zrušilo v lize gól, Slavia i tak Klokany se štěstím porazila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Hušbauer 1 : 0
Záznam online reportáže

Vůbec poprvé v historii nejvyšší domácí fotbalové soutěže rozhodlo video o tom, že vstřelený gól neplatil. Stalo se tak v duelu 18. ligového kola v Edenu, kde sudí Proske ex post neuznal vedoucí trefu Škody. Slavia ale i tak vršovické derby zvládla a díky trefě Hušbauera v nastaveném čase první půle Bohemians se štěstím porazila. Výkonem nepřesvědčila, v tabulce se ovšem díky třem bodům dostala na druhou příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hlavní rozhodčí Zbyněk Proske signalizuje, že na základě videa neuznal gól slávistického útočníka Milana Škody.

Článek
Fotogalerie

Exploze slávistické radosti byla předčasná. Domácí kapitán Škoda sice v hlavičkovém souboji přetlačil váhajícího Kociče a k centru Hušbauera se dostal, v následném biliáru v šestnáctce Klokanů se rovněž orientoval ze všech hráčů nejlépe, takže míč za Fryštákova záda už po devíti minutách procpal, jenže jeho trefa neplatila.

Sudímu Proskemu se totiž nezdála situace před gólem právě košér, proto zaváhal, zda má gól uznat. Konzultace s videorozhodčím Zelinkou i pohled na monitor jeho váhání umocnil. Po dvou a půl minutách si byl ale jistý. Šlo o ofsajd, Souček navíc stínil brankáři. Poprvé v historii nejvyšší domácí soutěže napomohlo video tomu, že vstřelený neregulérní gól neplatil.

Eden si tak jen zklamaně povzdechl, domácí kouč Trpišovský rovněž. Aby ne, když mohlo jít o snový začátek vršovického derby.

Několik změn

Domácí trenér do něho své mužstvo přeskupil, neboť z úvodní prohry v Jihlavě si vzal poučení. V sestavě udělal hned šest změn, takže z legionářů se mu do ní vešel pouze Stoch. Nemocný Deli z kádru sešívaných vypadl automaticky, Danny, Ngadeu, Van Buren a spol. se choulili jen na lavičce mezi náhradníky.

Slávisté chtěli na neuznaný gól rychle zapomenout. Škoda k tomu měl hodně blízko. Fryšták ovšem jeho střelu vyrazil, s náznaky dalších možností, stejně jako s centry do šestnáctky si také věděl rady. Slavii tak po hře na jednu bránu vysvobodila až Hušbauerova dalekonosná střela z dobrých dvaceti metrů po 35 vteřinách nastavení.

Po změně stran se ovšem Klokani osmělili, hráli mnohem aktivněji a odvážněji a po hodině hry jim scházelo jen trochu štěstí, aby se dočkali vyrovnání. Maškova střela totiž trefila nejprve pravou a poté levou tyč Kolářovy brány, od níž se míč odrazil zpět do hřiště.

Deset minut na to tvrdě pálil mladý Hašek a sebevědomí hostů narostlo ještě víc. Slavia vypadla z konceptu i tempa a začala se strachovat o výsledek. Klokani převzali aktivitu, vyrovnat se jim však nepodařilo, i když střídající Kabajev k tomu měl obrovskou příležitost. Zkusil udělat kličku Kolářovi, ale bránu netrefil.

Domácí tak tři body přece jen získali, i když výkonem ve druhé půli vůbec nepřesvědčili.

18. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Branka: 45.+1 Hušbauer. Rozhodčí: Proske - Moláček, Wilczek - Zelinka (video). ŽK: Jugas, Hromada, Hušbauer, Sýkora - Mašek. Diváci: 9648.
Slavia: Kolář - Jugas, Kúdela, Pokorný, Sýkora (78. Sobol) - Souček - Stoch, Hromada (88. Ngadeu), Hušbauer, Zmrhal - Škoda (79. Necid). Trenér: Trpišovský.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek, Martin Hašek ml. - Reiter (79. Záviška), Mašek (67. Kabajev), Vaníček (40. Bartek) - Nečas. Trenér: Martin Hašek st.

Reklama

Související témata: