Hlavní obsah

Čermák se poprvé trefil v lize za Plzeň, a hned třikrát. To se mi naposledy povedlo v žácích, vzpomíná

Brno

Má za sebou snový zápas. Záložník Aleš Čermák zařídil fotbalistům Plzně hattrickem důležité vítězství 3:1 v Brně, jímž si Viktoria upevnila pozici v čele ligové tabulky. Byly to jeho první góly v nejvyšší domácí soutěži od loňského příchodu na západ Čech.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu v Brně.

Článek

„Předtím jsem za Plzeň skóroval jen v Evropské lize, a tak jsem byl už trochu nervózní. Konečně mi to tam padlo. A dokonce hned třikrát," radoval se třiadvacetiletý Čermák. „Jsem zvědavý, kolik mě to bude stát. Už jsem v kabině nějaké narážky zaslechl," usmíval se po povedeném utkání.

Prozradil, že mezi dospělými ještě nikdy na hattrick nedosáhl. „Tři branky v jednom utkání jsem snad naposledy vstřelil někdy v žácích. A to ještě na halovém turnaji," zavzpomínal.

Vedoucí gól pomohl

Čermák se snažil na hřišti plnit pokyny trenéra Vrby. „Chce po nás, abychom často nabíhali za soupeřovu obranu a roztrhávali ji. To se nám povedlo při prvním gólu. Před druhým jsem dostal krásný balón od Kopice. A třetí asi vyplynul z toho, že jsem už byl ve velké pohodě," líčil.

Podle Čermáka však nebylo utkání pro Plzeňské snadné. „Zbrojovka hlavně zpočátku hodně vysoko presovala. Hrála nátlakový fotbal. Nám ale moc pomohl vedoucí gól," mínil.

Lídr tabulky zvítězil poprvé od 18. března, kdy bral tři body ve Zlíně. „Poslední dobou jsme si pořád říkali, že už musíme sérii zápasů bez výhry ukončit. Konečně se nám to podařilo. Navíc i předvedená hra byla solidní," liboval si Čermák.

Věří, že odteď už budou až do konce sezóny přibývat body na plzeňské konto podstatně pravidelněji. „To se ale uvidí až za týden podle toho, jak zvládneme domácí střetnutí Karvinou," myslel už na příští ligový duel.

Čermák nechtěl spekulovat, jak moc přiblížila výhra v Brně Plzeňské ke kýženému zisku titulu. „Pořád je před námi ještě dost zápasů. Jistého nemáme stále nic," tvrdil.

Reklama

Související témata: