Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Ml.Boleslav 1:3Gólová smršť v posledních pěti minutách nesměrovala Mladou Boleslav k ligové záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Konaté 0 : 1
40. Vaníček 1 : 1
85. Chaluš 1 : 2
87. Magera 1 : 3
Záznam online reportáže

Velký krok k ligové záchraně udělali fotbalisté Mladé Boleslavi v duelu 28. kola v pražském Dolíčku. Díky trefám Chaluše a Magery v posledních pěti minutách totiž porazili domácí Bohemians 3:1, připsali si tři důležité body a další ligové bytí je pro ně po nedělním utkání mnohem reálnější. S jednatřiceti body na kontě by pro ně měla být záchrana už realitou.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ligová bitva Bohemians s Mladou Boleslaví. Zleva Ladislav Takács, Nikolaj Komličenko a Antonín Křapka z Mladé Boleslavi a Michal Švec a Jiří Bederka z Bohemians.

Článek
Fotogalerie

První dvě velké šance hosté ještě nevyužili, neboť úplně volný Ladra bránu přestřelil a Takácsovy nůžky ponechaly Fryštáka rovněž v klidu, do třetice se už ale Mladá Boleslav v Ďolíčku dočkala. Valenta trefil z trestného kopu z dobrých pětadvaceti metrů tyč a hodně aktivní Konaté dorazil míč do sítě.

Středočeši hrající o ligové bytí si vedení zasloužili, neboť v první půlhodině byli aktivnějším, bojovnějším, a hlavně nebezpečnějším týmem. Konatého trefa je však k dalšímu náporu nevyprovokovala, naopak to byli Klokani, kteří zapnuli a ještě do přestávky zásluhou Vaníčka skóre srovnali. A nechybělo mnoho, aby výsledek otočili úplně, protože nejmladší aktér zápasu měl záhy po vyrovnávací brance další velkou možnost. Po centru Dostála mu chyběly centimetry, aby se zapsal mezi střelce podruhé.

Hned po změně stran sice Pražané míč za Poláčkova záda podruhé dostali, ale Šmídova hlavička pro ofsajd neplatila. A protože ani Mašek, Reiter či Kabajev  víc než slibné příležitosti nevyužili, neboť pálili nad Poláčekovu bránu, nabídla se hostům šance uhrát u Botiče víc než jen remízu.

Konaté k tomu střídajícího Mageru vybídl, ale ten pálil vedle, Přřikryl pět minut poté sám proti Fryštákovi rovněž nepochodil, v samém závěru však přece jen přišla mladoboleslavská gólová smršť.

Nejdříve Chaluš a dvě minuty po něm Magera rozhodli o výhře hostů, kteří tak udělali velký krok k ligové záchraně.

28. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians - Mladá Boleslav 1:3 (1:1)
Branky: 40. Vaníček - 27. Konaté, 85. Chaluš, 87. Magera. Rozhodčí: Orel - Myška, Fišer. ŽK: Takács, Jánoš. Diváci: 4787.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Bederka, Šmíd, Švec - Jindřišek, Hašek ml. - Reiter, Mašek (88. Bartek), Vaníček - Nečas (74. Kabajev). Trenér: Hašek st.
Ml. Boleslav: Polaček - Pauschek, Chaluš, Takács, Křapka - Jánoš, Valenta (86. Fabián) - Konaté, Matějovský, Ladra (73. Magera) - Komličenko (56. Přikryl) Trenér: Weber.

Reklama