Hlavní obsah

Robben vzorem. České trenéry bude na semináři FAČR vzdělávat uznávaný expert Galustian

Praha

Ve světě je považován za jednoho z největších odborníků a nejlepších trenérů, co se výuky fotbalových dovedností týká. A tento týden bude zakladatel Coerver Coachingu Alfred Galustian předávat své bohaté zkušenosti také českým trenérům. To vše v rámci semináře Fotbalové asociace ČR, který startuje ve čtvrtek 21. listopadu ve Sportovním centru Nymburk. Hlavním tématem bude umění naučit fotbalisty hru jeden na jednoho.

Foto: Facebook

Trenér Alf Galustian (vpravo) s koučem španělské reprezentace Vicentem del Bosquem, typickým zastáncem Coerver Coachingu.

Článek

Galustian působil jako instruktor Coerver ve dvaceti zemích a pracoval pro špičkové kluby jako Bayern Mnichov, Real Madrid, Arsenal nebo AC Milán. Hlavním cílem jeho metod je naučit mladé fotbalisty trénovat více, aby z nich vyrostli individuálně silní, sebevědomí a kreativní hráči. Jedině tito fotbalisté se mohou prosadit v tvrdé konkurenci nejlepších týmů na světě.

Typickým příkladem těchto výchovných principů, které jsou uzpůsobené pro děti mezi 5. až 16. rokem bez rozdílu jejich schopností, je nizozemský fotbalista Arjen Robben. Devětadvacetileté hvězdě Bayernu Mnichov se ve fotbalovém prostředí přezdívá „Coerverovo dítě".

Českým mládežnickým trenérům se na konci týdne naskytne jedinečná možnost poznat tréninkové metody, které se uchytily v celé řadě západoevropských klubů.

Hlavním tématem bude hra jeden na jednoho. „Často je toto umění spojováno s tvrzením, že je doménou talentovaných hráčů a nedá se naučit. Naším cílem je ukázat, co se dá naučit a jak tuto důležitou herní činnost vypilovat. Drily a cvičení 1 na 1 jsou skvělou příležitostí pro rozvoj rychlosti, odolnosti a síly. U fotbalistů zvyšují sebevědomí, které může hrát klíčovou roli při dosažení vyššího stupně kvality hráče," uvedl Alf Galustian.

Program semináře FAČR v Nymburku začíná ve čtvrtek 21. listopadu, Alfred Galustian vystoupí v pátek nejprve se svou přednáškou a poté i s praktickou ukázkou Coerver Coachingu. Z dalších účastníků se na semináři představí také ředitel sportovně technického oddělení FAČR Dušan Fitzel nebo olomoucký generální manažer a kouč Zdeněk Psotka.

Reklama

Související témata: