Hlavní obsah

Vsetín brání Dopitu, informace o vážné nemoci budou řešit právníci

Praha

Před pár dny oslavil padesát let, životní milník. Jiří Dopita patřil ve své generaci k hráčům, kteří byli nejvíce vidět. Získal sedm titulů v domácí soutěži, má zlato z olympijského Nagana, třikrát slavil titul mistra světa. Ve středu přišel server isport.cz s informací, že rodák ze Šumperku trpí vážnou poruchou mozku. Vsetínský klub, kde Dopita trénuje, obratem informace dementoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Dopita z olympijského hokejového týmu z Nagana během setkání dne 5. února 2018 v Praze.

Článek

„Lidi se mu smějí, že pije, přitom ho v létě zradilo zdraví. A on s tím bojuje," prozradil Sportu zdroj z blízkého okolí čerstvého padesátníka. Podle deníku má mít Dopita problémy kvůli zúžení krkavice, která zásobuje mozek krví.

Vedení hokejového klubu ze Vsetína se ale proti těmto informacím postavilo a popírá je.

"Server iSport.cz a tištěná verze Deníku Sport přišly 12. prosince s informacemi o zdravotním stavu našeho trenéra Jiřího Dopity. Informace z vydaného článku se absolutně nezakládají na pravdě. Stejně tak klub odmítá informace, že by hlavní trenér požíval alkohol," uveřejnil klub své prohlášení ve středu na svém webu.

Poslední utkání vsetínští hokejisté sehráli v pondělí v Kladně, kde byl Dopita na střídačce, utkání ale nehodnotil, vyjádřil se k němu trenér Luboš Jenáček, což není ale nic výjimečného. Samotný Dopita hovořil například na konci října pro klubovou televizi po utkání v Havířově.

„V klubu je (Dopita) s hráči v denním pracovním kontaktu a na Vsetín dojíždí denně svým vozidlem. Co se týká jeho zdravotního stavu, jde o osobní věc pana Jiřího Dopity. Navíc uvedené informace o zdravotním stavu jsou zcela mylné. Pan Jiří Dopita v této věci podnikne příslušné právní kroky," napsal také na svém webu vsetínský klub.

Reklama

Související témata: