Hlavní obsah

Drama v Edenu! Dva sedmnáctiletí kluci připravili Slavii o výhru

Praha

Bojovat do poslední minuty se vyplatí. V první hokejové lize to naposledy poznali hráči Benátek nad Jizerou, kteří ve středu sehráli 44. kolo na Slavii. V 59. minutě prohrávali 2:4, nakonec si odvezli z Prahy výhru 5:4 po nájezdech.

Foto: Facebook: HC Benátky nad Jizerou

Hokejisté Benátek nad Jizerou překvapili Slavii.

Článek

„Velice těžce se mi to hodnotí. Utkání jsme měli vyhrát. S tím jsme do toho šli. Myslel jsem si před zápasem, že se prosadíme víc. Padesát devět minut jsme těžce bojovali, a když jsme měli vítězství na dosah, tak jsme odehráli špatně zlomové okamžiky," řekl pro klubový web smutný slávistický trenér Miloš Říha mladší.

Na stadion do Edenu dorazilo 527 diváků, kteří se už s koncem zápasu pomalu balili domů, byli spokojeni, ale vše bylo nakonec jinak. Přišel zvrat, který se často nevidí.

Důležité byly dva časy - 58:52 a 59:48 - dvanáct sekund před koncem základní hrací doby byl stav nerozhodný 4:4. O rychlou změnu skóre se postarali Jakub Rychlovský a Milan Teplý. Hráči, kterým je teprve sedmnáct let!

O výsledku a dělbě bodů nakonec rozhodl v samostatných nájezdech třicetiletý obránce Petr Kolmann. Obrat byl dokonán. Smutek a euforii od sebe na střídačkách dělilo jen pár metrů.

„Přežili jsme kritické fáze zápasu, oslabení i dvě trestná střílení. Potom se k nám přiklonilo štěstí v nájezdech, bereme dva body a jsme moc spokojení," měl radost kouč hostí Jiří Kudrna.

Reklama