Hlavní obsah

Nečekaný kolaps! Vsetín zničehonic ochromil střelecký půst

Praha

Selhání, nemohou uvěřit - 74 střel za 180 minut a 0 gólů. A to v boji o postup do baráže, o naději na nejvyšší českou hokejovou soutěž. Hráči Vsetína v semifinále první ligy s Českými Budějovicemi třikrát vyhasli, nevstřelili ani jeden gól a prohrávají v sérii na čtyři vítězství 0:3 na zápasy. Dnes musí vyhrát, musí dát minimálně jeden gól, který rozhodne. Pokud ne, sezona pro ně skončí.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Budějovic Petr Kváča likviduje další šanci Vsetína.

Článek

První zápas sezony odehráli 8. září a vstřelili v něm pět gólů. V hlavách se chtěli dostat do okamžiků těchto dnů, aby mohli bojovat o extraligu. Po 192 dnech stojí nad propastí vypadnutí. „Mohli bychom dát gól z dorážky, možná i nějaký ošklivý gól. Málo se ale tlačíme do brány," řekl pro klubový web útočník Tomáš Pitule.

On sám v play off třikrát vystřelil, ale gól nedal. Z deseti odehraných play off utkání si čtyři góly připsali forvardi Vojtěch Šilhavý a David Březina. Tři má Luboš Rob a Radim Kucharczyk. Všichni obránci vstřelili ve vyřazovacích bojích jen tři góly. A to do hry naskočilo sedm beků.

Produktivita v play off první ligy
Čtvrtfinále
TýmGóly celkemPrůměr na zápas
Jihlava204
Litoměřice142,8
Vsetín233,3
Prostějov213
Havířov132,2
České Budějovice172,8
Kladno214,2
Přerov71,4
Semifinále (3 zápasy)
Jihlava51,7
Kladno103,3
Vsetín00
České Budějovice103,3

Budějovice využily v každém utkání přesilovku, Vsetín je na nule. „Právě přesilovky jsou jedním z rozhodujících momentů série. My si v nich nepomůžeme, naopak Motor je využít dokáže. A to je pro celkový výsledek rozhodující," naráží na další problém Pitule.

V posledním čtvrtfinálovém utkání vstřelil Vsetín šest gólů Prostějovu a slavil postup do semifinále. Tři dny pauzy a nic, sucho, půst. Už tři zápasy. V základní části přitom tento tým jen v jednom utkání neskóroval. „Je to velké zklamaní, nedat ani gól ve dvou utkáních, to je špatná vizitka. Nic ale nebalíme a nekončíme. Důležitý bude třetí duel," řekl po druhé porážce s Budějovicemi trenér Luboš Jenáček. A přišlo třetí selhání.

Střelecké hody v základní části

V základní části nastříleli hráči Vsetína 207 gólů a byli druzí nejlepší. Jen o tři více dala Jihlava. Ve čtvrtfinále proti Prostějovu Vsetín vstřelil 23 branek v sedmi zápasech a vyhrál sérii 4:3 na zápasy. O kolo dále má za sebou 180 minut a 0 gólů!

„Přemýšlíme nad tím úplně všichni – hráči, trenéři, fanoušci. Těžko říct, osobně si myslím, že se málo tlačíme do branky, málo využíváme beky, aby stříleli od modré čáry, jako to dělají Budějovice," dodal Pitule.

Bude série zmaru pokračovat i dnes?

Dokáže Vsetín skórovat ve čtvrtém utkání s Českými Budějovicemi?
Ano
70,1 %
Ne
29,9 %
Celkem hlasovalo 1204 čtenářů.

Reklama

Související témata: