Hlavní obsah

Mastná pokuta pro Jihlavu! Dukla je připravena spolupracovat s policií

Praha

Minulý týden jim disciplinární komise hokejového svazu napařila desetitisícovou pokutu za chování jejich fanoušků a také zaměstnanců v prostoru trestných lavic. Nyní se hokejová Jihlava prohne ještě víc. Dukla musí zaplatit padesát tisíc za své příznivce, kteří v pátém utkání čtvrtfinálové série play off první ligy proti Litoměřicím opakovaně vhazovali na led i střídačku hostujícího celku předměty a na konci zápasu pak ve svém sektoru odpálili pyrotechniku.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Hokejoví fanoušci Jihlavy.

Článek

„Během utkání byly na ledovou plochu vhazovány předměty i přes upozornění hlasatele. Ve třetí třetině házeli domácí fanoušci předměty na střídačku hostujícího týmu. Po zásahu bezpečnostní agentury se situace uklidnila. V záběru utkání byla v sektoru domácích fanoušků odpálena pyrotechnika," uvedli do zápisu o utkání hlavní rozhodčí Kopeček s Barkem.

Disciplinárka po zhlédnutí videozáznamu zprávu sudích potvrdila, navíc shledala, že jihlavští fanoušci nesportovně pokřikovali na litoměřického kapitána Pavlase i rozhodčí. Do toho navíc mělo dojít k opakovaným pokusům o napadení hostujících hokejistů. Pořadatelská služba proti jejich jednání opakovaně zasahovala a v konečném důsledku nedopustila vstup neoprávněných osob do prostoru hráčských lavic.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Fanoušci Jihlavy během pátého čtvrtfinálového zápasu play off první ligy s Litoměřicemi.

„Je to již několikátý prohřešek během posledních dvou sezon. Od takového chování se striktně distancujeme. Já sám jsem některé návštěvníky na konci zápasu důrazně upozorňoval, ať na ledovou plochu či střídačku hostí nehází žádné předměty. Znovu jsme trestáni i za použití pyrotechniky. Do následujících zápasů ještě zintenzivníme náš kamerový systém. Věřím, že se návštěvníci po této vysoké pokutě dalšího podobného jednání vyvarují. V opačném případě budeme spolupracovat s Policií ČR na odhalení těchto viníků a případné škody vymáhat soudní cestou," uvedl pro oficiální stránky Dukly Jihlava její jednatel Bedřich Ščerban.

„Předměty nebyly házeny z našeho hlavního sektoru fanoušků. Jde o selhání několika jednotlivců. Diváci mohou být s některými momenty zápasu sebevíce nespokojeni, ale je neakceptovatelné, aby svoji zlost a emoce vyjadřovali házením věcí na ledovou plochu nebo na střídačku soupeře," dodává Ščerban.

Reklama

Související témata: