Hlavní obsah

Hokejisty Jihlavy povede v první lize Viktor Ujčík

Praha

Novým trenérem hokejistů prvoligové Jihlavy se stal bývalý elitní útočník Viktor Ujčík. Sedmačtyřicetiletý trojnásobný mistr světa se stal nástupcem Petra Vlka, který na lavičce Dukly skončil po sobotní porážce v Litoměřicích. Ujčík se k prvnímu týmu přesunul od jihlavského dorostu společně s asistentem Karlem Nekvasilem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Viktor Ujčík povede hokejisty Jihlavy

Článek

Ujčík v rodné Jihlavě zakončil v roce 2014 hráčskou kariéru, během níž nastupoval také za Slavii, Třinec, Plzeň, Spartu, Vítkovice a ve Finsku za Kärpät Oulu. Za reprezentaci odehrál 165 zápasů. Současný předseda svazové disciplinární komise Ujčík trenérsky působil dosud zejména v Jihlavě, v uplynulých dvou letech jako šéftrenér mládeže. V sezoně 2017/18 byl v extraligové Mladé Boleslavi asistentem Patrika Augusty a posléze i Vladimíra Kýhose.

Jihlavě patří po 20 kolech druhé nejvyšší soutěže deváté místo s jednobodovou ztrátou na horní polovinu tabulky. Z vítězství se hráči Dukly radovali jen v polovině zápasů. Vlk skončil u týmu po více než devíti letech, během nichž s ním dvakrát (2004 a 2017) vybojoval účast v extralize.

Reklama

Související témata: