Hlavní obsah

Náročný program? Je to součást trenérské práce, říká Karel Mlejnek o reprezentaci a první lize

Sokolov

Hokejový trenér Karel Mlejnek absolvoval během sedmi dní pět zápasů na lavičce ve dvou naprosto různých prostředích. Od čtvrtka do neděle byl jako jeden z asistentů hlavního trenéra české reprezentace Miloše Říhy staršího s národním týmem na turnaji ve Stockholmu, hned v pondělí a ve středu vedl z postu kouče prvoligový Baník Sokolov v zápasech první ligy. A po květnovém šampionátu dospělých se ujme jako hlavní trenér české reprezentace hráčů do 20 let.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Kvapil a trenér Karel Mlejnek na archivním snímku

Článek

Jak jste vnímal hektický týden s nabitým zápasovým programem včetně cestování ze Švédska?

Já to tak neřeším, je to součást trenérské práce. V neděli jsem byl ještě na střídačce reprezentace při souboji s Ruskem, přiletěli jsme týž den večer, v pondělí ráno rozbruslení v Sokolově a večer zápas s Benátkami nad Jizerou. Měli jsme ho odložený z konce prosince a vyšli jsme Benátkám vstříc s novým termínem. A pak jsme najeli na běžnou termínovou listinu.

Když zůstaneme u sokolovského klubu, účinkování týmu v první lize se v této sezoně blíží ke konci. Můžete už v předstihu zhodnotit působení Baníku v soutěži?

Bodový stav na našem kontě je pro nás velkým zklamáním. Na druhou stranu si troufám tvrdit, že se nemáme úplně až tak za co stydět. Odehráli jsme důstojným způsobem řadu utkání. Ale jak už to bývá, prohráli jsme o jeden nebo o dva góly inkasováním do prázdné branky.

A další faktory?

Hodně se v týmu točili brankáři, na tomto postu jsme byli nekonzistentní. Těch aspektů, které tvořily mozaiku, by bylo víc. Jsme nováčkem soutěže a proti nám nastupovaly týmy, které hrají první ligu dlouhodobě. Na Kadaň máme ztrátu nějakých šesti bodů.

V Sokolově jste momentálně hlavním trenérem i sportovním manažerem.

Smlouva mi běží do 30. dubna a dodržím ji. Do té doby zůstávám v klubu.

Spřádáte už úvahy, kdo by vás po odchodu k reprezentační dvacítce v Baníku mohl nahradit?

Na té představě pracujeme. Chci pomoci s obsazením postů tak, aby byl klub v první lize konkurenceschopný.

Reklama

Související témata: